A tesóm férje, nagy Ho-ho-ho horgász. Hétvégén nagyon jó volt a kapása, így mi is részesültünk a gazdag fogásból.
A férjem szülei pedig megérkeztek az abaligeti medvehagymával.
Ez lett belőle:
Medvehagymás-joghurtos párolt zöldség, kukoricalisztben forgatott keszeggel
Hozzávalók:
fejenként 2 db közepes keszeg
kukoricaliszt
só
köret:
15 db medvehagyma levél
2 db nagy szál répa
2 db nagy krumpli
1 db közepes cukkini
1 db natúr szójajoghurt
1 evőkanál növényi vaj
kevés olaj
só
A férjem megpucolta a halat és beirdalta. Megsóztam, kukoricalisztben megforgattam, majd bő olajban kisütöttem.
Lisztem nem volt itthon, kukoricadarát daráltam le.
A medvehagymát aprítóban összevágtam. A vajat felolvasztottam, rádobtam a medvehagymát. 1 percig folyamatosan kevergettem, majd felengedtem a joghurttal. Még egy percig rotyogtattam, végül sóval ízesítettem.
A zöldségeket megpucoltam, kivéve a cukkinit, és egyforma nagyságúakra vágtam. A répát és a krumplit kevés olajon üvegesre pirítottam, megsóztam és kevés vízzel puhára pároltam. A vége felé beletettem a cukkinit is. Amikor a zöldségek megpuhultak, hozzáöntöttem a medvehagymás joghurtot és addig kevertem, míg az egész zöldséget bevonta a selymes öntet.
Negyed cikk citrommal tálaltam. A húst és a zöldséget is megbolondította.
Ötlet:
Ha nem tudtok medvehagymát szerezni, akkor a joghurtot apróra vágott petrezselyemmel és pár gerezd fokhagymával ízesíthetitek. Szerintem így majdnem azonos ízvilágot kaptok, de a kinézet garantáltan azonos lesz.
Szójajoghurt helyett használhattok növényi tejszínt vagy növényi tejet. A tejet kevés keményítővel tudjátok krémessé tenni.