2010. július 13., kedd

Vizes fagyi - ZÖLDALMÁS SORBET

Ebben a nagy melegben nem győzöm a fagyit gyártani.
Legújabb próbálkozásom a zöldalmás sorbet.


Hozzávalók:
4 szem zöldalma
1/2 db citrom leve
5 evőkanál cukor
2,5 dl víz

A vízből és a cukorból 10 perc főzéssel szirupot készítek.
Az almát megmosom, magházát kivágom és kisebb darabokra szeletelem.
A citrommal együtt turmixgépbe teszem, hozzáöntöm a szirupot és simára turmixolom.
Nagyobb műanyag tálba öntöm, beteszem a fagyasztóba és fél óránként átkeverem.
Kb. 2-3 óra múlva fogyasztható.
Ha van jégkrém formád otthon a sorbet-et ebbe töltsd és a kevergetéssel nincs gond.


Ötlet: Cukrász diszkontban lehet kapni tölcsért, igaz nagyobb tételben, de egész nyárra meg lesz oldva a cukrászdai illúzió a gyerekeknek.
Én legutoljára a karalábé vájóval csináltam nekik mini gombócokat. Nagy sikere volt. 
Ezt viszont csak pohárba vagy kisebb tálba ajánlom tálalni, mert a tölcsérben elvesznek a gombócok.

Ha nincs időtök fagyit készíteni, akkor egy behűtött dinnye is tökéletesen megfelel a célnak. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails