2010. szeptember 15., szerda

BOLTI KENYÉR

Ma beszaladtunk a fiúkkal a Tesco -ba. Már majdnem végeztünk a bevásárlással, mikor eszembe jutott, hogy nincs otthon kenyér.
Éppen pakolták ki a friss kenyereket. Olyan guszta volt az egyik, gondoltam most abból a fajtából veszünk. De megint a megérzésemre hallgatva, biztos ami biztos rákérdeztem, hogy van-e benne tej vagy tejszármazék? Közben azt gondoltam magamba, hogy már megint túlaggódom a dolgokat. Miért nem veszek le egy kenyeret és megyek a pénztárhoz? Pár hónapja azt mondták, hogy a kenyerekbe nem tesznek tejet. 
Kijött a néni és a pék is és a válaszuk: MINDEN KENYERÜKBEN VAN TEJ VAGY TEJSZÁRMAZÉK.


Nagyon mérges és csalódott voltam. Tényleg ott tartunk, hogy kenyeret sem lehet venni.
Ez a példa is azt mutatja, hogy időnként újra el kell olvasni azoknak a termékeknek az összetevőit, amit eddig biztosan meg tudtunk venni a tejallergiás, tojásallergiás gyerekünknek.


Az otthoni kenyérsütéstől ne féljen senki, szerintem ez az egyik legegyszerűbb dolog a konyhában. 
Vannak már szuper kenyérsütőgépek elérhető áron. Ezekbe bele kell tenni a hozzávalókat és a megfelelő programot elindítani. Este lefekvés előtt bekapcsoljátok és reggelre kész a langyos kenyér.
Mi is vettünk még a fiúk születése előtt egyet, de párszor előfordult, hogy nem keverte össze megfelelően a hozzávalókat. 
Ezért elkezdtem kézzel készíteni, sütőben sütni és eddig egy sem volt, ami ne lett volna jó.
Mivel a Tesco-ban hoppon maradtam, biztosan ma is sütök egyet. Holnap felteszem a receptet és a képeket is.


kenyér recept

kenyérsütő árai

1 megjegyzés:

  1. Szia! Éljen a Tescós kenyér!!!Mi épp kísérleti tej-tojásmentes étkezésen vagyunk az 1 éves lányommal. Tetszik az oldal! És a kenyérrecept is! Megyek a pékünkhöz kérdezősködni... Köszi!
    Eszter

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails