2012. szeptember 12., szerda

Rántott hús tojásmentesen

A nagymama olvasgatott egy húshagyó receptkönyvet, és közben rábukkant erre a receptre. 
:))


Rántott hús
Hozzávalók:
sima liszt
sárgaborsó liszt
zsemlemorzsa
víz

A csirkecombot kifiléztem, besóztam.
A sárgaborsó lisztet elkevertem annyi vízzel, hogy sűrű palacsinta tésztát kapjak, majd sóval ízesítettem.
A húst megforgattam a lisztben, utána a sárgaborsós tésztában, végül a zsemlemorzsa következett.
Nagyon forró olajban, fedő alatt kisütöttem.


A bunda kinézete, íze, és az állaga is tökéletesen megegyezik a tojásos rántott hús bundájával.


2 megjegyzés:

  1. Ez is nagyon jó ötlet! A változatosság kedvéért esetleg ezt a "bundát" is nézd meg: http://edithreceptjei.blogspot.ro/2009/10/mezesmazas-csirke-sutotoksalataval.html

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Az ötletet, receptet mentettem! :-)

    Ja, azt hiszem a tesco-s (value) "morzsa" tej- és tojásmentes.

    Üdv.: Évi

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails