2013. március 24., vasárnap

Nyuszis dísz

Ezt a nyuszis tartót a Praktika Húsvéti számában láttam, textilből megvarrva.
Mivel én nem tudok varrni, de ez a dekorációs ötlet nagyon megtetszett,sokat töprengem rajta, hogyan tudnánk mi is megcsinálni a fiúkkal.
A hét elején beugrott, hogy van fehér eldobható tányérunk, abból tökéletes lenne. A sablont elővettem, rátettem a tányért, és pont akkora volt mint a textilből elkészíthető darab mérete. :)


Hozzávalók: 2db műanyag, eldobható tányér, kartonpapír, színes, és fehér papír, fekete filctoll, és tetszőleges színű festék (én zöldet használtam).

Az egyik tányért félbe vágtam, majd az egészben maradt tányérral összeragasztottam, ragasztópisztollyal. Gondolom a pillanatragasztó vagy a technokol is jó erre a célra.
A fél tányért lefestettem zöld színűre, és amíg száradt a festék kivágtam a nyuszi fejét, fülét, tappancsait kartonból, és fehér papírból. A fülekhez mintás origami papírt használtam, de ha nincs otthon mintás papír vagy színes, akkor a gyerkőcök ceruzával ki is színezhetik.
Végül a megfestett, fél tányér szélére felragasztottam a nyuszit.


Mi a fiúk ajtajára tesszük ki dísznek, és ebbe lehet bedobálni a kívánságokat, hogy a nyuszi tudjon válogatni melyik ajándékot tudja beszerezni.

2 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails