Tegnap találtam rá egy szintén tej- és tojásmentes oldalra, teljes élet tej és tojás nélkül.
Nagyon tudom ajánlani, oly annyira, hogy már ki is próbáltam róla az első receptet.
5 perces répatorta
Hozzávalók:
6 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
9 dkg répa apróra reszelve (közepes nagyságú)
2 evőkanál cukor (nyírfa cukor)
1/2 teáskanál sütőpor (szódabikarbóna)
1/2 teáskanál fahéj
1/2 evőkanál citromlé
5 evőkanál zabtej
1 evőkanál olaj (kókuszolaj)
Mikróban egyenként, 2 percig sütöttem.
Barack lekvárral, és csokiöntettel meglocsolva tálaltam REGGELIRE. A fiúk nagyon örültek neki. :))
Így néz ki megsütve, és nyersen.
A zárójelbe tett hozzávalókat használtam én.
5 evőkanál tejjel a piskótánál kicsit hígabb állagú tésztát
kaptam.
A receptben megadott mennyiségekből 3 süti készül, mivel
mi négyen vagyunk ezért csináltam még egy adagot, amit már csak 4
evőkanál tejjel készítettem és így lett olyan állagú, mint az eredeti
oldalon láttam.
Mindkettőt megkóstolva az egész család a hígabb tésztára adta le a szavazatát. Úgy piskótás lett a megsült süti, míg a kevesebb tejjel készült kicsit gumis állagúra sült.Ha nyírfacukorral készítitek, és csak magában fogyasztjátok, akkor beleillik a candida diétába. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése