2013. április 10., szerda

Zsályás, snidlinges rántott hús

Régebben írtam, hogy vettünk itthonra egy házi malmot. Mikor 5 hónapja kiderült, hogy a férjemmel együtt candida diétát kell tartanunk, akkor nagyüzemre kapcsoltuk. 
A diétának utána olvasva, szakemberekkel konzultálva kiderült, hogy elsősorban tönkölybúzát ajánlott fogyasztani.
A tönkölybúzának, lisztnek is utána néztünk, ami során  kiderült, olyan magas a sikér tartalma, hogy a felhasználásakor nincs szükség tojásra. Ebből a tényből kiindulva nem volt kérdéses, hogy a rántott hús bundájával újra fogok próbálkozni. Na nem mintha az eddigiek nem váltak volna be, de lássuk be a sárgaborsó lisztet sokan nem engedhetik meg maguknak, viszont a fehér tönkölyliszt jóval olcsóbb.


Zsályás-snidlinges rántott hús
Hozzávalók:
pulykamell (bármilyen más hús is jó)
fehér tönkölyliszt
zsemlemorzsa
vegamix
zsálya
snidling

A pulykamell szeleteket kiklopfoltam, besóztam, és vegamixel megszórtam.
A lisztet kikevertem annyi vízzel, hogy laza nokedli sűrűségű tésztát kapjak, majd ezt is megsóztam, és belekevertem a felaprított zöldfűszereket.
A hússzeleteket megforgattam lisztben, beletettem a fűszeres tésztába, végül beleforgattam a zsemlemorzsába is.
Kókusz olajban kisütöttem.


1 megjegyzés:

  1. Itt nálunk nem is tudom, hol lehetne ilyen búzát beszerezni... Különben jól hangzik, szívesen kipróbálnám, úgyis mindig foglalkoztatnak az "alternatív" módszerek.
    Nekem van egy tojásmentes "bunda"-receptem Duendétől, jól bevált. Esetleg téged is érdekelhet a változatosság kedvéért: :) http://edithreceptjei.blogspot.ro/2009/10/mezesmazas-csirke-sutotoksalataval.html

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails