Régebben írtam, hogy vettünk itthonra egy házi malmot. Mikor 5 hónapja kiderült, hogy a férjemmel együtt candida diétát kell tartanunk, akkor nagyüzemre kapcsoltuk.
A diétának utána olvasva, szakemberekkel konzultálva kiderült, hogy elsősorban tönkölybúzát ajánlott fogyasztani.
A tönkölybúzának, lisztnek is utána néztünk, ami során kiderült, olyan magas a sikér tartalma, hogy a felhasználásakor nincs szükség tojásra. Ebből a tényből kiindulva nem volt kérdéses, hogy a rántott hús bundájával újra fogok próbálkozni. Na nem mintha az eddigiek nem váltak volna be, de lássuk be a sárgaborsó lisztet sokan nem engedhetik meg maguknak, viszont a fehér tönkölyliszt jóval olcsóbb.
Zsályás-snidlinges rántott hús
Hozzávalók:
pulykamell (bármilyen más hús is jó)
fehér tönkölyliszt
zsemlemorzsa
só
vegamix
zsálya
snidling
A pulykamell szeleteket kiklopfoltam, besóztam, és vegamixel megszórtam.
A lisztet kikevertem annyi vízzel, hogy laza nokedli sűrűségű tésztát kapjak, majd ezt is megsóztam, és belekevertem a felaprított zöldfűszereket.
A hússzeleteket megforgattam lisztben, beletettem a fűszeres tésztába, végül beleforgattam a zsemlemorzsába is.
Kókusz olajban kisütöttem.
Itt nálunk nem is tudom, hol lehetne ilyen búzát beszerezni... Különben jól hangzik, szívesen kipróbálnám, úgyis mindig foglalkoztatnak az "alternatív" módszerek.
VálaszTörlésNekem van egy tojásmentes "bunda"-receptem Duendétől, jól bevált. Esetleg téged is érdekelhet a változatosság kedvéért: :) http://edithreceptjei.blogspot.ro/2009/10/mezesmazas-csirke-sutotoksalataval.html