2013. október 24., csütörtök

Csokis - kókuszos muffin

Amikor elolvastam a hozzávalókat feltünt, hogy az én tej és tojásmentes piskótám arányaihoz képest nagyon mások.
A tészta összeállításánál pedig be is igazolódott, hogy jó volt a megérzésem. Én nem öntöttem hozzá az összes tejet, mert túl híg lett volna a tészta (kb. fél dl) . Amikor pedig kisült láttam, és éreztem, hogy a 10 kanál olaj is nagyon túlzás. Legközelebb maximum 8 evőkanál olajjal készítem.
Ebből az adagból 24 db muffint sütöttem.
A fiúknak nagyon ízlett, gyorsan elfogyott, és ez a lényeg. :) 


Csokis kókuszos muffin
Hozzávalók:
30 dkg liszt
10 dkg kókuszreszelék
20 dkg cukor
1 cs. sütőpor
2 púpos evőkanál kakakópor
1/2 l zabtej
10 evőkanál olaj 
 tetszés szerint gyümölcs a tetejére

A hozzávalókat összekevertem a papírt a formákba tettem, és kanállal beleszedtem a tésztát, de csak a papír 2/3 részéig. A második tálcánál jutott eszembe, hogy gyümölcsöt is kellett volna beletenni, de már nem volt kedvem vele bajlódni. Így egy tábla étcsokit kockáira törtem, és egyet-egyet a muffinok közepébe nyomtam.
180 fokos sütőben 20 percig sültek. 


Tartsatok vele a facebook-on is! Itt azonnal értesültök a legújabb bejegyzésről, és még több receptet osztok meg veletek. 

2 megjegyzés:

  1. Ezer köszönet a receptért, ma készítettem el a fiaimnak és imádják! A sima zabtej helyett kakaóssal készítettem, mert az volt itthon. Nagyon fincsi lett! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a visszajelzést!
      Én is nagyon örülök! :)

      Törlés

Related Posts with Thumbnails