2013. november 15., péntek

Olvasói levél :)

Kedves Mónika!
Nagyon örültem, mikor megtaláltam a blogodat, mert én is tejfehérje és tojás allergiás vagyok, szigorú diétát tartok már kiskoromtól kezdve, 23 éve. Nem panaszkodom, mert mindig nagyon finomakat ettem, Édesanyámnak és a családom tagjainak köszönhetően, de nagyban bővült a választási lehetőségeim a Te receptjeid által is (főleg a sütemények terén)
Eddig ahány receptedet kipróbáltuk (illetve Édesanyám, mert ő nagy próbálkozó) mindegyik bevált. :)
Gratulálok a blogodhoz, annyira jó, hogy van, ilyen jó receptekkel már rég találkoztunk. (Anya a piskóta receptedtől el van ájulva, már egy csomót kipróbált, de azt mondta még semelyik se hasonlított ennyire az "igazihoz", mint a Tiéd.:) )
Többek között azért gondoltam, hogy most Rád írok, mert egy nagyon hasznos dolgot fedeztünk fel.
Budapesten élek, Békásmegyeren és rátaláltunk egy tej-tojás mentes erdélyi kürtöskalácsot áruló nénire a békásmegyeri vásárcsarnok és piacon(diós, kókuszos, fahéjas, kakaós és sima). Ilyen kürtös kaláccsal először a Szegedi vadaspark területén találkoztunk, ott még az is ki volt írva, hogy tej-tojás mentes. Teljesen véletlen volt, hogy amikor hazaértünk a nyaralásból, azt vettük észre, hogy az itteni piacon is nyílt egy új bolt, ahol Szegedhez hasonlóan, erdélyi kürtöskalácsot árultak. Itt Békáson nem volt kiírva, hogy tej-tojás mentes, de kíváncsiságból elolvastuk a címkéjét és kiderült, hogy az. Emellett persze már többször is ettem belőle és semmi bajom se lett, pedig nagyon hamar megéreztem volna, ha tartalmazza az említett allergén anyagokat.
Fontosnak tartottam, hogy megosszam veled ezt az információt, mert arra gondoltam, hogy Te, a blogodon keresztül sok embernek el tudnád mondani ezt a lehetőséget, biztos vannak budapesti olvasóid is.
Sok sikert kívánok a továbbiakban és kíváncsian várom az új receptjeidet! :)
Üdv., Szilvi :)


Biogigi levele:
Én nemrég fedeztem fel az Aldiban kapható Eispro Charme nevű jégkrémjét. Elvileg csak cukor, laktóz, és glutén mentes, de az összetevő lista alapján tejfehérje sincs benne. Csillagfürt liszttel készül, és finom vaniliás, eperöntettel. Csokis is van, azt még nem kóstoltuk. Nagy öröm volt a sok vizes alapú fagyi után. Édesítésre maltit, szaharin, és stevia van benne

4 megjegyzés:

 1. Köszönjük az infót! Számunkra nagyon hazsnos, mert a 3. kerületben lakunk, és a kisfiam nagyon szomorú, amióta nem ehet kürtőskalácsot. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jaj de nagyon jóóó!!! Szilvi pont ezért osztotta meg velem az információkat, hogy a közelben lakókhoz eljuthasson a hír. :)
   Nagyon örülök! :) Egyetek sok kürtöskalácsot! :)

   Törlés
 2. Köszi, tényleg jó, hogy tudunk róla! Ha sokat nem is, de néha azért jól esik. :)
  Ha már a "mentes" infóknál tartunk, leírom, hogy én nemrég fedeztem fel az Aldiban kapható Eispro Charme nevű jégkrémjét. Elvileg csak cukor, laktóz, és glutén mentes, de az összetevő lista alapján tejfehérje sincs benne. Csillagfürt liszttel készül, és finom vaniliás, eperöntettel. Csokis is van, azt még nem kóstoltuk. Nagy öröm volt a sok vizes alapú fagyi után. Édesítésre maltit, szaharin, és stevia van benne. Lehet, hogy esett már róla szó a blogban, akkor bocs. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Még nem volt róla szó. Köszönjük, ezt is beteszem a bejegyzés végére.

   Törlés

Related Posts with Thumbnails