2010. május 27., csütörtök

Epres finomság


Hozzávalók 4 főre:

6 dl zabtej vagy más növényi tej
9 dkg kukoricadara
7 evőkanál cukor
5 dkg vaj (Liga, Linco)
1/2 kg eper
1 csomag dzsemfix

A tejet 2 evőkanál cukorral felforralom. Mikor felforrt leveszem a tűzről és belekeverem a darát. Visszateszem a tűzre és pár perc alatt puhára főzöm. Amikor kész és már egy kicsit hűlt belekeverem a vajat.
Az epret megmosom, kisebb darabokra vágom. Egy lábosban a cukorral együtt felteszem főni, mintha lekvárt készítenék.
Kb. 10 percig főzöm, amikor már bőségesen levet engedett hozzáadom az 1 csomag dzsemfixet, amivel még fél percig főzőm az epret.
A tetejét eperrel, mentával lehet díszíteni.

Kukorica dara helyett készítheted zabpehelyből is. De szerintem akkor a zabkását botmixerrel össze kell pürésíteni, hogy az eper darabossága domináljon.

3 megjegyzés:

  1. Szia Móni

    Kipróbáltam, isteni lett. Ennek egyik gyerek sem tud ellenállni, de még mi sem felnőttek!

    Köszönöm a sok jó receptet!

    Andi, Blanka, Máté!!!!

    VálaszTörlés
  2. juj, ez is nagyon jó Móni, szerintem ma meg is csinálom a gyerekeknek!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Náluk tavasztól őszig örök sláger. A gyümölcs mindig szezonális. Az almás-fahájas, pirított diós a leg-leg, mert alma, dió mindig van. :)

      Törlés

Related Posts with Thumbnails