2010. augusztus 3., kedd

BALATON

Sziasztok!

Megjöttünk.
A nyaralás sajnos nem úgy sikerült ahogyan terveztük. Végig rossz idő volt, esett az eső és nagy volt a szél.
Így sajnos sokat kellett autókáznunk, hogy a fiúknak megfelelő programokat tudjunk nyújtani és ne a négy fal között töltsük az egész nyaralást.
Ha valaki hasonló időt fog ki a Balatonnál és Balatonfenyvesen vagy annak közelében van a szállása, a következőket tudom ajánlani:

Kehidakustány Élményfürdő
Ezzel a programmal biztosra mentünk, mert már máskor is voltunk itt. Az épületben lévő fürdő tökéletes kikapcsolódást nyújt gyerekeknek és szüleiknek egyaránt. A sodrómedence nagy élmény volt megint a fiúknak.
Fürdő oldala. 


 Zalakaros - Gránit Gyógyfürdő
Itt mi nem, de a fiúk nagyon élvezték a fürdőzést. Felnőtt fejjel nem láttuk annyira jónak ezt a fürdőt, mint a kehidait. A gyerekeknek azonban nagyon tetszett a gyerek medence, amiben volt egy csúszda, gomba és egy hordó, ami ha megtelt vízzel a fejükre ömlött. Itt is volt egy óriási sodró medence, ami megint lázba hozta őket.
A fedett részen számos más szolgáltatásuk is van, ami a belépővel ingyen használható. Nekünk a sószoba volt nagy meglepetés. A fiúkkal kihasználtuk a lehetőséget és beültünk 10 percre. 
Fürdő oldala. 


Balatonfenyves - Kisvasút
A kocsik ablakai zárhatóak, így kicsit hűvösebb időben is jó program. A táj nem köti le a gyerekek figyelmét, mert szántóföldek mellett megy a vonat, de a vonatozást nagyon élvezik. A férjem induláskor megkérte a mozdonyvezetőt, hogy a fiúk felüljenek a mozdonyba, így kellő képpen felpörgetve kezdtük meg az 1 órás utat.
Kisvasút oldala. 


Afrika Múzeum - Balatonederics
Ez egy kisebb vadasparknak felel meg, ami egy fél napos kirándulásnak tökéletes.
Lehet kapni zoo csemegét és a bátrabbak kézből etethetik az állatokat.
Van még zebra, strucc, teve, bölény ... és egy nagyszerű kiállítás.


Balatonmáriafürdő - Sétahajó
Az 1 hét alatt párszor azért kisütött 1-2 órára a nap. Az egyik ilyen alkalmat kihasználva hajóra szálltunk.

Nagy a választék. Különböző programokkal színesítik a kirándulást. Mindenki választhat kedvére és pénztárcájához valót.


1 megjegyzés:

  1. Sokat gondoltam rátok, hátha arrafelé jobb idő van, ezek szerint mégsem. Úgy látom ügyesen szervezétek a dolgokat. Mégis jól telt a nyaralás.

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails