2010. október 15., péntek

Heti kézműves terméseink

Szerdán volt egy hete, hogy betegek lettek a fiúk és én. Ők jobban viselik, csak az első 3 nap voltak elesettek, nyűgösek. Én egy hétig nyomtam az ágyat, a héten dolgoznom is kellett, azt nagyon nem értékelte a szervezetem. Sokkal rosszabbul lettem mint az elején voltam.
Mivel a fiúk jól viselték a dolgot, de oviba nem mehetek, ezért ki kellett találnom pár dolgot, hogy tudjak pihenni.
Minden hozzávalót bekészítettem az ágyunkba, odagyűltek körém, elkészítettük a kézműves munkáinkat, aztán átmentek a szobáikba játszani velük, én pedig pihentem.

1.MILTONKAPOCS felhasználása
Gergőnek rajzoltam egy virágos mezős képet, amit kiszínezett. A virág szirmait (3db) kivágta színes papírból, a szirmok alját és a képen a virág szárának tetejét kiszúrtam hegyes ollóval.
Átszúrtuk a kapoccsal a szirmokat, a képet és kész volt a nyitható szirmú virág. 
Utána még díszítettük pillangóval, katicával, házikóval a képet.

A másik képre autóutat, házat rajzoltam, amit Gergő tovább képzelt. A házra színes papírból kaput készítettem, erre fehér ceruzával rajzoltam a famintázatot.
Mindkét darabot kapoccsal rögzítettem a képhez. Mikor megérkezik az autó vagy reggel elmegy munkába, a kaput ki lehet nyitni.


A virágos ötlet onnan jött, hogy tavaly az egyik óvó néninek ezt készítették el a gyerekek névnapi ajándékba.
Mindenki kapott otthonra sablont és színes papírt, így a szülőkkel közösen elkészítették az ajándékot. Mindenki rárajzolta a jelét és bármilyen díszítést, ha szeretett volna. A névnapon pedig közösen köszöntötték fel az ovo nénit a saját készítésű ajándékaikkal.


2. TOJÁSTARTÓ 
Kisautót és a klasszikus hernyót készítettük el.
Egy-egy csíkból az utolsó két tartót levágtam, kettévágtam, majd felfordítva ráragasztottam. Ez lett a plató.
Az első tartóra rárajzoltam filctollal a szélvédőt, a lámpákat és a fiúk kérésére a hűtőrácsot is. Az utolsó tartóra a lámpák kerültek fel.
Üveggolyót, gyöngyöt, kisebb lego elemeket szállítottak az építkezésre.
A hernyó csápját meghajlított gemkapocsból készítettem el, egy-egy gyönggyel a végén. Tomi szerint egy színes gilisztát készítettem. :)))


1 megjegyzés:

  1. Kedves Mónika,
    Nem tudom miért, de csak most jelezte a gépem a régi hozzászólásodat! Megnéztem a faleveles képeket és a kavicsokat. Gyönyörűek lettek! Nagyon ügyesek vagytok!Ezek a mozgatható képek is nagyon szuper ötletek!Remélem, most már mindannyian meggyógyultatok!

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails