2010. november 28., vasárnap

KÉZMŰVES - HÓEMBER készítése

Gergő már nagyon várja a telet. Leginkább a hóesést várja, mert szeretne hógolyózni és hóembert építeni.
Gondoltam csinálunk hóembert, kirakjuk az ablakba, hogy ide csalogassa hozzánk a hófelhőket.
Az egy hóemberből aztán sok hóember lett.


A fekvő, zöld sálas hóember fakanálból készült. Filctollal rajzoltuk rá a mintát. A másik fekvő hóember ötletét egy külföldi blogból vettem (persze most nem találom). Egy műanyag kanálra ráragasztottunk egy fehér papírból kivágott nyolcas formát, a fiúk rárajzolták a gombokat. Lyukasztóval fekete papírból pöttyöket nyomtak ki, az lett a szeme és a szája. A kalapját is a fekete papírból vágtuk ki, a répaorr narancssárga papírból készült. Végül a kivágott hozzávalókat felragasztottuk a műanyag kanálra.


Ennek a két nagyon édes hóembernek az ötletét szintén egy külföldi blogból vettem. Ezek lettek a kedvencek.
Először a sima papíros készült el, de pár nap múlva találtam a Printkerben hullámpapírt, így a párja már ebből készült.
Az alap egy gyógyszeres boboz. Azt vontuk be a fehér papírokkal. Egy - egy kinőtt zoknit használtunk fel sálnak sapkának. A zokni gumis részét levágtuk, majd egy következő csíkot is vágtunk a zokniból, azt kötöttük fel a sál logó részének.
A kezek barna zseníliadrótból készültek. A doboz két oldalát hegyes ollóval kiszúrtam és a drótot bedugtam rajta. Mivel a gyógyszeres doboz alját nem borítottuk papírral, így az kinyitható maradt. Ott nyúltam be és görbítettem meg a drótot, hogy ne csússzon se be, se ki.
A bal oldali hóembernek az arcát ceruzával rajzoltam meg. Így a legegyszerűbb és nem kell hozzá semmi extra dolog. De miután elkészült a párja, a fiúk kérték, hogy annak is mozgós szeme legyen.
A zokni megmaradt részét a doboz tetejére húztuk és kész volt a hóesést csalogató hóember.


A maradék két hóember wc-papír gurigából készült. Ami a fenti képen látszik, azt is filctollal rajzoltuk meg. A gurigát bevontuk fehér papírral. Két kis fadarab a keze. Ha a gurigába kis lyukat fúrtok, akkor a fadarabokat betéve, azok nem fognak mozogni, kiesni. A kalapjához szükség van egy fekete papírból kivágott karikára és egy téglalapra. A téglalap két végét összeragasztottam, majd a száradás után a henger egyik végén fél centiméterenként kicsit bevagdostam, Ezeket a kis füleket visszahajtva, könnyen feltudtuk ragasztani a körre, majd a kört a hóember tetejére.

1 megjegyzés:

  1. Nagon ötletes, ma meg is kérdezem a fiam, van-e kedve hozzá, ha igen, akkor csinálunk mi is:)

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails