2012. november 11., vasárnap

Kelkáposztafőzelék

Tomi úgy jött haza az oviból, hogy ő olyan isteni finom kelkáposzta főzeléket evett, hogy csuda.
Én az ilyen alkalmakon kapva kapok, és másnap már otthon is élvezhette a kelkáposzta főzeléket
Szerintem, ha egy gyerek magátok, teljesen önszántából rajongva beszél egy zöldségről azonnal teljesíteni kell a kívánságát. :) 

 
 Kelkáposzta főzelék
Hozzávalók:
1 közepes fej kelkáposzta
4 db nagyobbacska krumpli
4-5 gerezd fokhagyma
2 dl zabtejszín
2 csapott evőkanál liszt
1 db zöldségleves kocka
1 mokkáskanál köménymag

A káposztát megmosom, a krumplit megpucolom, majd mindkettőt felkockázom.
A hagymát megpucoltam, felszeleteltem.
Egy lábosba feltettem őket annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Sóztam, hozzáadtam a köménymagot, a leveskockát, és fedő alatt közepes lángon 20 percig főztem.
Amikor a krumpli is megpuhul, le kel venni a lángról. A tejszínt elkevertem a liszttel, és habverővel belekevertem a főzelékbe.
Még 5 percig főztem.
Virslivel tálaltam.

2 megjegyzés:

  1. Emelem kalapom Tomi előtt, hogy szereti a kelkáposztát ;-)
    Nálunk Anya is tett bele jó sok krumplit, hogy legalább azt egyem meg belőle :-)
    Olyan guszta a fotón, hogy hamarosan megpróbálkozom vele, önszántamból még sosem főztem :-)

    VálaszTörlés
  2. A férjem is nagyon dicsérte.
    Gyerek koromban én sem szerettem, de a gyerekekért bármit. :))

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails