2014. július 28., hétfő

Kókusztejszínes csokis piskóta




Kókusztejszínes csokis piskóta
Hozzávalók:
Piskóta:
25 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
10 dkg cukor
1 teáskanál szódabikarbóna
2 evőkanál kakaópor
6 evőkanál olaj
2,5 dl zabtej
1/2 citrom leve, reszelt héja
Hab:
2 konzervdoboz kókusztej
2 evőkanál cukor
Töltelék:
meggy vagy valamilyen más savanykás lekvár
Máz:
1 banán
2 evőkanál kakaópor
4 evőkanál kókusztejsavó

A kókusztejet 2 napra betettem a hűtőbe. Erre azért van szükség, hogy a zsíros rész szétváljon a savótól, és feljöjjön a doboz tetejére.
A tészta hozzávalóit összekevertem, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe (32 x 22) öntöttem. Előmelegített 180 fokos sütőben 25 percig sütöttem.
Mikor a piskóta kihűlt megkentem a lekvárral.
A kókusztejet kivettem a hűtőből, leszedtem a tetejéről a sűrű zsíros részt. Hozzáadtam a cukrot, és felvertem a habot, amit addig vertem míg a habverőről nem folyt le. Végül a lekvár tetejére kentem, és betettem éjszakára a hűtőbe. 
Reggel a banánt felkarikáztam, hozzáadtam a kakaóport és összeturmixoltam, de nem állt össze a máz, ezért a megmaradt kókusztej savójából adtam hozzá.



7 megjegyzés:

  1. Fú, Móni, ez nagyon jól néz ki!!! Milyen méretű kókusztejet használtál? Mert ezt holnap lehet, hogy ki is próbálom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :)

      Szerintem 500g körüli.
      Nem tudom pontosan, de itt nálunk Szegeden csak egy méretben találtam a konzervdobozos fajtából.
      A facebook-on láttam a forrást, de nem találom. :(

      Törlés
    2. A habot részben elbénáztam...:/ A sütit amúgy megsütötte a 8 éves fiam, isteni nagyon finom lett! A habnál én úgy értelmeztem, hogy a leszedett zsíros részt kell felverni. Azt kell? Na mert abból nekem kb. 3 evőkanál hab lett ... :( az 500ml-es kókusztejből.. na mindegy, volt itthon dobozos felverhető rizstejszínhab, azt megcsináltuk, és nagyon jó volt!:) Köszi nagyon az ötletet!:)

      Törlés
    3. ja, és a magyar nyelvű kókusztejszínhabos bejegyzést már én sem találom, de itt van egy angol nyelvű, lépésről-lépésre fotókkal, hátha másnak is hasznos lehet: http://ohsheglows.com/2012/08/30/coconut-whipped-cream-a-step-by-step-photo-tutorial/

      Törlés
    4. Szia!
      Azóta is keresem a bejegyzést, de nem találom. Egy szintén mentes magyar blogon volt.
      Nekem dobozonként 3-4 púpos evőkanál tejszínem volt.
      32 x 22 cm tepsiben sütöttem meg, azon legalább 1 cm magas volt a hab.
      A boltba lefotózom a kókusztejet, és majd felteszem.

      Törlés
  2. Végre új recept. :) A szilvás lepény most akkora sláger nálunk, hogy kétnaponta süthetem. :) Köszönet érte. :) Üdv, Kata

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Kata!

      Nagyon örülök!!! Nálunk is megvolt a 3. sütés. :)

      Törlés

Related Posts with Thumbnails