2010. december 14., kedd

Homeopátia - NOSODA

Nagyon szerencsések vagyunk, mert rátaláltunk egy homeopata gyermekgyógyászra (Dr. Sulyok Rita). Hatalmas előrelépésnek éreztük ezt a lehetőséget, miután mindenki úgy állt hozzá a Gergő allergiájához, hogy ezzel együtt kell élni.
Gergő a tojásallergiája mellett, még jó pár pollen allergiával is küzd. 3 év alatt 7 hónapot járt oviba. 3-4 nap ovi után biztosan hurutos lett és legalább 2 hetet volt otthon. Meg sem tudom mondani hányszor kellett 1 nap leszívni az orrát. 10-20 percenként elrángatni a játéktól orrot szívni, este legalább 2x ébredni, mert az orrdugulás miatt nem bír aludni. Az orrdugulás miatt rendszeresek lettek az esti bepisilések - ezt utólag fül-orr-gégész orvos mondta.
De visszakanyarodok az első mondatomhoz. Megkértem a gyermekgyógyászunkat, hogy írjon nekem, nektek egy rövidke tájékoztatót a NOSODA-ról.

"Olyan homeopátiás készítményekről van szó, melyek kiindulási anyaga lehet pl. betegséget előidéző kórokozó: baktérium (pl.Streptococcus), vírus (pl.Rota, Influenzinum), gomba (pl.Candida). Esetenként megbetegedett szervekből, szövetekből (garatmandula, daganatos szövet- természetesen előzetesen sterilizálják!) készítik. 
A szó görögül betegest, egészségtelent jelent ill. latinul noxa azaz károsodott szóból származtatható . Vagyis károsodott, betegséget okozó ágensekből készítik, a homeopátiás hígítási, dinamizálási szabályok szerint.  
Nagyon leegyszerűsítve, példával bemutava:  ha valakinek Streptococcus baktérium okozta mandulagyulladása van, beadható a baktériumból készített nosoda, melynek hatására a szervezet "szenzitizálódik", vagyis már képes felismerni az adott kórokozót, nem alakulnak ki betegség tipusos klinikai jelei. Hasonló elven működnek a védőoltások is, csak ebben az esetben (a homeopátia alapelvei szerint) nincs mellékhatás!! 
A tej és tojás allergiánál valamint  egyéb pollen allergiáknál is lehet "szenzitizálni"a szervezetet. Ilyen esetekben potenciált allergéneket szednek a betegek, homeopata orvos javaslata és ellenőrzése mellett ezeket lehet tartósan, heteken, hónapokon át szedni. Ezért szoktuk javasolni pl. a parlagfű szezon előtt 6-8 héttel elkezdeni az Ambrosia nevű homeopátiás szer szedését hetente 2 alkalommal. Ez vonatkozik pl. házipor allergiásokra is. Ezekben az esetekben szezonális adagolásról van szó. 
Más a helyzet a folyamatosan fennálló étel allergiáknál, ilyen esetekben természetesen a szigorú diéta, a ciklikusan adott probiotikum kúrák alapvetőek. Ezekben az esetekben kiegészítésként adhatunk tehéntejből= Lac defloratum, Kuhlmilch allergen, tojásból=Ovi vitellus (tojás sárgája), Albumen ovinae (tojás fehérje) készített nosodákat, elősegítve az allergiás reakció csökkenését. 
Ilyen esetekben nem elegendő csak a nosoda használata, szükséges még alkati kezelés is. Kiegészítésként és a gyógyulás gyorsítása érdekében azonban mindenképpen érdemes megpróbálni, számos, kifejezetten jó tapasztalat ven velük."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails