2011. január 3., hétfő

Kézműves - GYEREKSZOBA DEKORÁCIÓ

Nyáron volt 4 éve, hogy beköltöztünk a saját tervezésű házunkba. Amikor a ház még csak a fejünkben és az íróasztalon létezett, már akkor elhatároztam, hogy a gyerekek szobáit saját kezűleg fogom dekorálni.
Az első amit megcsináltam a bordűr volt. Karton papírból kivágtam négy formát, azokat a bordűr csíkjába ceruzával körberajzoltam, majd temperával megfestettem. A szobafestő azt mondta, hogy később ha már mást szeretnénk a helyére, fedni fogja az új festék.


A kisebbik fiunkat már ebbe a házba hoztuk haza. Mindkettőjüknek van saját szobája, de úgy gondoltuk amíg Gergő nem megy suliba, maradjanak együtt.
A másik gyerekszobát kineveztük játszós szobának. Mivel azt beköltözéskor nem használtuk, csak a szőnyeg és a fehér csupasz falak voltak benne. Gondoltam egy nagyot és az egyik mesekönyvből ceruzával felrajzoltam egy jelenetet, természetesen a fal méreteihez felnagyítva.
A házikókat a férjem rajzolta. Egész nap házakat tervez, gondoltam ő is részese lehet az alkotásnak. 


A madarat és a bárányt nem szabad kézzel rajzoltam. Van egy nagyon egyszerű trükk. A kívánt mintát megfelelő nagyságúra fel kell nagyítani. Zsírpapírra grafit ceruzával átmásolni. Majd a papírt megfordítva, azaz a rajzolt oldala legyen a fal felől, újra átrajzolni. Ekkor a grafit feltapad a falra és már meg is van a tökéletes minta a falon.
A körvonalakat átfestettem fekete festékkel, majd színessel kifestettem.


A következő képet ma készítettem. A férjem hónapokkal ezelőtt vett egy matrica készletet, amin halacskák vannak és a csempét lehet vele dekorálni.
Végül a matricák betöltötték küldetésüket, de nem a fürdőben. Tomi nagyon szereti az akváriumokat és mindent ami vízzel kapcsolatos. Így a halacskák a szobája falára kerültek fel az ágya fölötti falra. Ceruzával megrajzoltam pár hínárt és vizes bázisú falfestékkel megfestettem.


Reggel nem szóltam neki, hogy ma megcsinálom. Remélem hatalmas meglepetés éri, mikor beszalad a szobájába.

6 megjegyzés:

  1. Ez igen! Csúcs-szuper lett! Ezek a fiúk milyen szerencsések! :-)

    VálaszTörlés
  2. Fantasztikus!! Nagyon ügyes vagy, és nagyon jó ötletes a dekoráció! Nagyon tetszik:)

    VálaszTörlés
  3. Szépek lettek a dekorációk! Nagyon tetszenek.:)

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok!

    Mindenkinek nagyon köszönöm a dicsérő szavakat.

    Amikor délután Tomi meglátta azt mondta, hogy Anya BOMBANŐ vagy. :)
    Mondja ezt egy 3 éves fiú és az anyukája szeme könnyes lesz.

    VálaszTörlés
  5. Nem csodálom! :-) Tuti-biztos a siker!

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails