2012. május 21., hétfő

Csokikrémes rózsakalács

Ezt a rafináltan formázható kalácsot Krisztinél láttam meg szombaton reggel. Annyira magával ragadott a szépsége, hogy én is szerettem volna elkészíteni.
A szombati ebéd után be is dagasztottam a tésztát, és a fiúk ezt ehették uzsonnára (nem csak ők). :)))


 Csokikrémes rózsakalács
Hozzávalók:
45 dkg liszt
1,5 dl zabtej
5 dkg növényi vaj
1 cs. szárított élesztő
8 dkg cukor
1 teáskanál só
csokikrém:
1 cs. csokis puding
2 dl zabtej
2,5 evőkanál cukor
2 marék étcsoki lencse
10 dkg növényi vaj

A kalács tésztáját összeállítottam, bedagasztottam, és langyos helyen 1 órát pihentettem.
Közben elkészítettem a krémet. Kevés tejben elkevertem a pudingport. A többi tejet felforraltam, beletettem a cukrot, és hozzáöntöttem a pudingot, majd összefőztem.
Amikor lehúztam a tűzről, belekevertem a csokit és a vajat.
A formázás lépései.  Az 1 órás pihenő után, újra átgyúrtam a tésztát, majd 12 egyenlő részre osztottam.
Az adagokat külön-külön kb. 2 tenyérnyi nagyságúra nyújtottam. A tészta felét megkentem a krémmel, majd ráhajtottam a másik felét.
Utána 3 csíkra vágtam úgy, hogy a tésztát nem vágtam végig. A csíkokat feltekertem, egymás mellé rendeztem őket, és beletettem a muffin formába.


175 fokos sütőben, 20 percig sütöttem.
Legközelebb, eper lekvárral fogom elkészíteni. :))


2 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett!Nekem is mocorog az agyamban hogy kipróbáljam.Biztos nagyon finom lenne lekvárral is.

    VálaszTörlés
  2. Mónim! Ezek nem is rózsák, ezek szívecskék!!! Csoda klassz lett és biztosan nagyon finom! Gratula!

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails