2010. február 16., kedd

Farsang

Itt a farsang időszaka. 
Gondolom sokatokban elkezd pislákolni a remény lángja, hogy a gyerkőc majd olyan ötlettel áll elő a jelmezt illetően, amit nagyon könnyen tudtok kivitelezni.
Nálunk Gergő első évben orvos szeretett volna lenni. Szerintem ez egy nagyon hálás jelmez, mert könnyen beszerezhetők a kellékek. Én Zsuzsi barátnőm nagy fiának a kinőtt fehér ingét kértem el. Arra, a karácsonykor kimaradt piros filc anyagból ragasztottam egy keresztet. Az egyik hipermarketben szereztük be a szemüveget, kb. 500Ft-ért, és a férjem kinyomta belőle a lencsét. Az utolsó kellék a játékos fiókból kikotorászott és összegyűjtött orvosi táska volt.
A második farsangról sajnos lemaradtunk a szokásos szűnni nemakaró takonykór miatt. Nagyon sajnáltuk szegényt, rettentően reménykedett benne, hogy legalább erről az eseményről nem marad le.
Az idei farsang a 3.. Nem mondok semmit, pénteken lesz a farsang, a fiúknál nem lehet tudni, addig bármi megtörténhet. Most tűzoltó szeretne lenni. Szerencsére ezt is könnyen megoldottuk. A turiban vettem neki egy fekete nadrágot és egy hosszú ujjú piros felsőt, amire majd varrok egy jelvényt. Lesz még hozzá egy tűzoltósisak és egy háton hordható poroltókészülék (ezeket tavaly kapta a Jézuskától).
Az ovi első évében nagy bajban voltunk a farsanggal és a hozzá hasonló eseményekkel, mert ilyenkor saját készítésű süteményt kell vinni. Ma már annyi receptem, és saját ötletem van amivel finomabbnál-finomabb sütiket tudok készíteni, hogy ez a része nem okoz gondot. Akinek nincs tej- tojásallergiás gyereke, vagy a rokonságban hasonló problémával küzdő személy, annak nem is jut eszébe (miért is), hogy van akinek ez kínszenvedés. Kiraknak az asztalra legalább 10 féle süteményt amit ő csak messziről nézhet, és irigykednek a többiekre, akik válogatás nélkül ehetnek bármelyikből.
Remek ötletnek tartom azt, hogy ilyenkor felvegyétek a kapcsolatot azokkal az anyukákkal, akiknek szintén hasonló problémás a gyerkőcük, és beszéljétek meg, hogy ki mit készít. Így biztosan nem csak 1 fajta süteményt kóstolhatnak meg.
Én idén kókuszgolyót készítek.
Hozzávalók: 
  • háztartási keksz
  • kakaópor
  • porcukor
  • vaj (Liga vagy Linco)
  • zab, szója, rizs, mandulatej vagy meggy befőtt leve
  • baracklekvár
  • kókuszreszelék
A háztartási kekszet (fél kg) robotgépben ledarálom. Hozzákeverem a cukrot, a kakaóport, és összemorzsolom vele a vajat, ami kb. 15 dkg. Majd annyi tejet vagy befőttlevet keverek hozzá, hogy formázható masszát kapjak.
A fiúk elé teszek 1-1 mélytányért, ebbe szórom a kókuszreszeléket, és potyogtatom nekik a golyókat. Nagyon élvezik, és közben kóstolgatni is lehet.                 
               

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails