2011. május 17., kedd

Spárgakrémleves


A fiúk egyik nagy kedvence a krémleves. Bármilyen zöldségből készülhet, amihez ragaszkodnak az a pirítós és a pirított magok.  Így történt ez ma is. 
Tomi tegnap este gyomorrontást kapott (sokat és gyorsan evett). Ezért tegnap diétára fogtam, és még ma sem szerettem volna túlzásba esni. Mivel a spárga 80%-a víz, úgy gondoltam jó választás lesz.

Spárgakrémleves
Hozzávalók:
25 dkg zöld spárga
1 db nagy krumpli
2 gerezd fokhagyma
1 dl zabtejszín
2 nagy szelet sonka
lenmag, szezámmag


A spárgát megmostam, fás részét levágtam, feldaraboltam. A krumplit megpucoltam, felkockáztam és bő vízben feltettem főni. 5 perc után hozzáadtam a spárgát és együtt főztem puhára. Amikor megpuhultak a zöldségek, kivettem 6 darabot a spárga végeiből a díszítéshez.
A levest átöntöttem a turmixgépbe, pürésítettem, visszaöntöttem a lábasba, megsóztam, összekevertem és még egyszer felforraltam.
A magokat száraz serpenyőben megpirítottam. Utána a félbevágott vizes zsemléket tettem a serpenyőbe, végül a sonka szeleteket.
A levest csészébe szedtem. A tetején elrendeztem a spárgát, rászórtam a magokat és a sonkát. A csészét egy lapos tányérra tettem, ráraktam a pirított zsemlét is, és kezdődhetett a lakoma.


Ebből a mennyiségből, Tomi és én megebédeltünk, és holnap Tomi ezt viszi ebédre az oviba.

2 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jól hangzik, én még sosem ettem spárgát semmilyen formában.

    VálaszTörlés
  2. Kata!
    Itt az ideje. :) Én is tavaly találtam rá.
    Szerintem nincs semmi extra íze, olyan zöldség íze van. :) A szépsége viszont magával ragadott.
    Sok vitamint, kalciumot tartalma. 2/3 része víz, így fogyókúrázóknak is nagyon ajánlják.

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails