2011. december 18., vasárnap

Mézeskalácsból ...

Vajon mi lesz belőle?
Ma elkezdtük, holnap folytatom. :))


Kinek van ötlete?

5 megjegyzés:

  1. Mézeskalácsház!

    Idén Nagyon sokan a környezetemben ilyet készítenek. Az IKEA-nak is van valami mézeskalácsházikó sütése, az ALDI-ban készem meg lehet venni, csak össze kell állítani.Én évek óta próbálkozom a mézeskalács sütéssel, de eddig 1x sem sikerült. Pedig több receptet is próbáltam már. Idén nem adom fel, ha törik, ha szakad megtalálom "a" receptet. Zalánom ugyanis imádja. Már ott figyel egy harmad adag a hűtőben, elég ígéretesnek tűnik, de nem szeretném elkiabálni.Egy biztos örülök, hogy ha egyátalán meg tudom sütni, figurázni egyenlőre biztos nem fogom. Ezért minden elismerésem annak, aki ilyet tud! De tényleg! Nagyon jól néz ki!!!

    VálaszTörlés
  2. Tavalyelőtt csináltam és karamellel ragasztottam össze, másnapra szétesett/olvadt :( Aztán mondták, hogy tojáshabbal kellett volna. De most megint olyat olvastam, hogy a karamell működik (csak nekem nem?). Tűkön ülök mivel csináljátok! :)
    Sajnos idén elmaradt az egész mézeskalács sütés, egyéb baba növesztgetős elfoglaltságom miatt :)

    VálaszTörlés
  3. Hűűű,de szép lesz!

    VálaszTörlés
  4. Mézeskalács házikó ill. mézes diaráma.
    Mi évek óta készítünk mézeskalácsot, a Praktika mézeskalács tésztáját szoktam készíteni, az ugyan nem olcsó, de isteni finom.

    VálaszTörlés
  5. Marianna!
    Mindenki így kezdi. Én is. :) Kis gyakorlás és menni fog.

    Dia!
    Én a karamellás megoldást nem ismerem. Ma összefutottam az egyik anyukával az oviba, és beszélgettünk a mézeskalácsokról. Ő 2 hete csinálta meg a házikót, karamellel. Az mondta, hogy a titok a cukor durvaságában rejlik. Azaz minél durvább a cukor, annál sikeresebb lesz a karamell készítése.

    Patrícia!
    Köszönöm! :))

    Gabi!
    50% :))

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails