2010. február 10., szerda

Az első ijedség

Gergő születésekor panellakásban laktuk. Nagyon sokat jártunk a levegőre. Nyáron naponta kétszer is. Orvos csak a tanácsadásokon látta, és mivel nagyon jól fejlődött, még a tanácsadások szokásos gyakoriságát is ritkítottuk.
1 éves volt, mikor úgy döntöttünk, hogy nem várjuk meg a tesó érkezésével a családi ház vásárlását.
Végül az építkezés mellett döntöttünk. Amíg épült az új otthonunk a nagyszülőkhöz költöztünk. Tél volt, már 1 hónapja laktunk ott, amikor egyik hajnalban ugató köhögésre riadtunk. Aki átélt már ilyet az tudja, hogy az ember első gondolata a mentő, mert olyan ijesztő. Mára már a megszámlálhatatlanul sokadik kruppos hajnalon vagyunk túl. A teendő a következő: azonnal hidegre kell vinni az ugató köhögéssel küzdő gyereket. Télen pokrócba bugyolálva rányitni az ablakot, nyáron nyitott hűtőajtóba állni vele. A köhögés ugató jellegét az ödéma miatt beszűkült légutak okozzák.
Egyéb megoldás egy olcsón beszerezhető inhalátor, amivel a hűtőben tartandó fiziológiás sóoldatot porlasztjuk és inhaláltatjuk be a gyerekkel. Ezt, pulmonológus szakorvos írta fel.
A harmadik, de nem utolsó megoldás a homeopátia. Mi Szegeden találtunk egy nagyszerű gyermekorvost, aki homeopátiával is foglalkozik. A golyók nevei, amit ilyenkor szoktam adni a Spongia és az Aconitum. Szándékosan nem írom le a hígítás arányát és az adagolást. Aki szeretné a homeopátiát kipróbálni az keressen egy ilyen szakvizsgával rendelkező gyermekorvost, és személyesen beszélje meg vele a kezelést.

1 megjegyzés:

  1. Szia Móni!

    Nagyon örülök a blogodnak. Még nem találkoztam ilyen témával, ami szinte teljesen egészében velem is megtörtént. Tényleg csak az a szülő tudja milyen érzés, ha a gyermeke beteg, aki már átélt ilyet. Már mi is túl vagyunk az első ijedtségen és a keresgélések, információkutatás időszakán. De ahogy te is írtad, erről a témáról nem lehet eleget beszélni és olvasni.
    Nagyon sok hasznos tanáccsal tudsz szolgálni a tapasztalataidból kiindulva.
    További jó munkát és kitartást kívánok.
    Kiváncsian várom a folytatást.

    Üdvözlettel, Andi

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails