2011. november 29., kedd

Ajándék készítése gyerekekkel

Itt a következő ajándék ötlet. Ezt tavaly karácsonykor kaptam a fiúktól, és a hálószobánkban a komódon kaptak helyet.2 cm vastag, 13 cm széles, 22 cm hosszú deszkából készült.
A fiúk ceruzával rárajzolták a képet, az apukájuk pirográffal átrajzolta. Tomi még nem tudott rajzolni, ezért ő csak mondta az apukájának, hogy merre húzza a vonalat, így lett egy ágyúra hasonlító tárgy, ami autónak készült, de a végén ezzel is nagyon elégedett volt. :))
Az ovis jelük és a nevük is felkerült rá (Tomi-lufi, Gergő-létra).


A rajzokat körberajzolták, így alakult ki a kép körvonala, ami csiszolópapírral készíthető el. Igaz így egy kicsit időigényes, ezért az apukájuk flexel a nagyobb darabokat levágta és utána csiszolták.
A kép hátsó felére egy támasz is készült. A képbe belefúrt, és a tartóba is, majd fa tiplivel és faragasztóval rögzítette.


A következő képen látszik, hogy a deszka a fúráskor megrepedt. Ekkor a férjem teljesen bepánikolt, kétségbe volt esve, hogy az addigi munkájuk kárba vész.
Végül jött egy mentő ötlete. Tűzőgéppel összefogta a repedést. :))


Az ajándék készítésének utolsó mozzanata, hogy a fa felületét, átlátszó, vizes bázisú lakkal lefestették a fiúk.
A karácsonyi ajándék része volt az élménybeszámoló is. Egymás szavába vágva mesélték el, hogy dolgozhattak apa gépeivel, hogyan rajzolták, csiszolták, festették az ajándékomat. Amikor olyan részt kellett csinálni, amit csak felnőttnek lehet, használhatták az akkus fúrót (nagyon imádják, és büszkék rá, hogy már olyan nagyok, hogy apa megengedi nekik a használatát).
Amikor ez készült, a fiúk 4 és 6 évesek voltak. Rájuk és az apukájukra is nagyon büszke vagyok.
Alig várom az idei karácsonyt is, hogy meglássam,  megint milyen nagyszerű ötletet valósítanak majd meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails