2013. január 22., kedd

Citromos - gyömbéres pulykakolbász

Ez előző bejegyzésben már bemutattam nektek ezt az egzotikusnak tűnő disznótorost.
Már tavaly is szerettünk volna közelebbről megismerkedni vele, de ami késik nem múlik.
Január elején elkészítettük, és meg is kóstoltuk. 
Kicsit nehéz elvonatkoztatni a formától, mivel a kolbászhoz egy bizonyos ízvilág társul, és ez valami nagyon más.
Viszont ha szereted a citrommal, gyömbérrel vagy zöldfűszerrel ízesített sült húsokat, akkor rajta.
Ennél a kolbásznál is azt tudom javasolni, hogy ha nem akarsz vagy nem tudsz kolbászt készíteni, akkor a húst formázd meg fasírtnak, csevapnak, és úgy süsd ki.

Citromos - gyömbéres pulykakolbász
Hozzávalók (1,5 kg masszához):
1 citrom reszelt héja
3 cm gyömbér lereszelve
1/2 vöröshagyma lereszelve
1/2 - 1/2 teáskanál szárított rozmaring, kakukkfű

A húst a fűszerpaprika kivételével összegyúrtam az alapreceptben szereplő ízesítőkkel, abból kivettem 1,5 kg-ot, és az itteni fűszerekkel még tovább ízesítettem.
Alap recept ITT

2 évvel ezelőtt a kolbászt libahájjal készítettük el, de tragédia lett az eredmény.
Füstölés után a kolbászokat felakasztottuk a garázs melletti helyiségbe  ami fűtetlent, de ennek ellenére amint 0 fok lett, az összes zsiradék kicsöpögött a kolbászból.
Ezért maradunk a disznószalonnánál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails