Humusz
Hozzávalók:
1 doboz konzerv csicseriborsó
1 nagy gerezd fokhagyma
1 evőkanál tahini
1/4 citrom leve
olaj
só
Mindent egy mély tálba tettem, és botmixerrel összeturmixoltam.
Ennél a krémnél is az olaj mennyiségét az egyéni ízlés szabja meg. De 2 evőkanálnyi biztosan kell, hogy pépesíthető legyen a csicseriborsó.
Reggelire, vacsorára kenyérre kenve, sült hús mellé, vagy friss zöldségekhez mártogatósnak is tökéletes.
Próbáljátok ki! :)
Természetesen száraz csicseriborsóból is elkészíthető. Ha ezt a megoldást választod, akkor az előző este áztasd be a borsót, és másnap sós vízben főzd puhára.
Szia :)
VálaszTörlésNagy kedvenc, hamarosan én is csinálok újra :)
Egy kis tipp, ha száraz csicseriborsóból készül: egy kis szódabikarbóna a főzővízbe jelentősen csökkenti az amúgy igen hosszú főzési időt.
Én a sajátomba szoktam tenni pár szem mozsárral őrölt koriandert. Itt van az én verzióm: http://allergenmentes.blogspot.hu/2012/02/hummusz-fank-es-omlos-keksz.html
Köszönjük! :)
VálaszTörlés