A candida diéta legelejétől fogyasztható ez a pizza. A lényeg, hogy feltétként csak zöldségek kerülhetnek rá (hagyma, brokkoli, bab, spenót, cukkini, répa, retek, paradicsom, paprika, káposzta), és a rendes sajtot is kerülni kell.
A fiúknak nagyon ízlett. :)
Pizza
Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza
1 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál só
2 evőkanál olaj
1,5 dl langyos víz
Szósz:
1 db hámozott paradicsom konzerv
1 duci gerezd fokhagyma
1 csipet só
1/2 teáskanál nyírfacukor
1 teáskanál oregánó
A tészta hozzávalóit egy mély tányérba, kanállal összekeverem, majd lisztes felületen átgyúrom. Ha lágy lenne a tészta apránként gyúrhattok bele lisztet.
A kinyújtott tésztát kiolajozott pizzasütőbe teszem. Ennek a tésztának az az előnye, hogy nem kell keleszteni, az összedolgozás után azonnal használható, süthető.
A szószhoz való paradicsomból kinyomom a levét, és a többi hozzávalóval együtt összeturmixolom.
A szószt a tésztára kenem, most vékonyra szelt cukkinit tettem még rá, végül a lereszelt szója sajt zárta a sort.
180 fokos sütőben, 20-25 percig kell sütni.
A tészta készülhet fehér tönkölylisztből vagy felesben teljes kiőrlésű, és fehér tönkölylisztből is.
Én azt olvastam,hogy a candida diétában a szója is kerülendő. A pizzareceptet köszönöm szépen, nekem nagyon nem sikerült a pizzatésztám, kipróbálom a Tiedet. :)
VálaszTörlésSzia Patrícia!
Törlés3 héttel ezelőtt voltam egy menü-koordinációs tanácsadáson. Aki tartotta, annak a tudásában maximálisan megbízom.
Ő azt mondta, hogy heti 1 alkalommal lehet szóját enni.
Kíváncsi vagyok hogy fog sikerülni! :)
Én is úgy tudom, hogy szója mehet néha :)
VálaszTörlésNagyon guszta a pizzád, kár, hogy a tönkölyt se ehetem :( De a gyerekeknek csinálok :)
Szia!
VálaszTörlésTeljes kiőrlésű tönköly helyett vajon barna rizsliszttel működhet a dolog??
Szia Klaudia!
TörlésÉn még nem próbáltam a rizslisztet. A tönköly előnye, hogy magas a sikértartalma ezért pl. tojás sem szükséges a tészták elkészítéséhez.
A gluténmentes diétában viszont nagyobb részt rizslisztet használnak, így én azt mondom, hogy nyugodtan próbáld meg. Esetleg csak fél adaggal és ha ne sikerült csak 10 dkg liszt megy a kukába.
Sikeres próbálkozást, jó sütögetést kívánok! :)
Móni
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésSziasztok egy barátnőm megcsinálta rizsliszttel, kicsit száraz lett, de finom. 😁 Most csicseriborsó liszttel kevertem a rizslisztet, jelenleg sül. De jó az állaga. Remélem finom lesz, plusz a tésztába tettem pesztót.
VálaszTörlés