Sziasztok!
Megérkezett a 2013. év első bejegyzése. :)
Hogy jól induljon ez az év is, egy nagyon egyszerű, pikk-pakk elkészíthető édességet hoztam nektek.
A receptet az Andio.biz oldal hírlevelében találtam.
10 perces csokitorta
Hozzávalók:
45 dkg étcsokoládé
15 dkg növényi vaj
2 dl zabtejszín
4 dkg méz
15 dkg tej, és tojásmentes keksz
A vajat, 0,25 dl tejszínt, és a mézet felmelegítem mikróban. 30 dkg csokoládét apróra törve beleteszem a meleg
összetevőkbe, és addig keverem míg felolvad. A kekszeket egyesével négy darabra törtem, és a masszához
kevertem.
Egy sütőtálat kibéleltem folpackkal, amit nagyon vékonyan megkentem olajjal (ez azért fontos, mert így a kész süteményről könnyen lehúzható).
A maradék étcsokoládét és 1,5 dl tejszínt szintén összeolvasztottam, és a kekszes masszára
simítottam.
1 napig a hűtőben pihen. Másnap kockákra felvágva lehet tálalni.
Én Karácsonykor a vendégeinket ezzel leptem meg, és a munkahelyemre is vittem belőle.
Mindenkinél osztatlan sikert aratott. :)))
Szerintem nagyon finom ha aszalt gyümölcsöt, pirított olajos magokat kevertek a kekszes masszába vagy a zabtejszín helyett kókusztejszínt használtok.
Én a kókusztejszíneset úgy készítettem el, hogy a két réteg közé kókuszreszeléket is szórtan.
Szia Móni! Egy régóta "háttér" olvasód vagyok 2 ételallergiás gyermekkel. Már többször meg akartam kérdezni, mi az a "növényi vaj" konkrétan. Esetleg, ha írnál terméknevet, az még nem a reklám helye (máshol a receptben a kocka Ráma szerepel :) ), és, hogy hol lehet beszerezni, nagy segítség lenne.
VálaszTörlésKöszönöm válaszod, Betti.
Szia Betti!
TörlésNagyon-nagyon sokan érdeklődnek a növényi vajról.
Ma megírom a bejegyzést, és képet is teszek fel.
:)
Szép napot!
Móni