2013. március 26., kedd

Kalácszsömle Húsvétra



Kalácszsömle
Hozzávalók:
20 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt
20 dkg fehér tönköly liszt
2,7 dl zabtej
5 dkg növényi vaj vagy 5 evőkanál olaj
2 teáskanál só
1 teáskanál barna cukor
2 evőkanál nyírfacukor
1 csomag szárított élesztő

A liszteket összekeverem a sóval, közepébe mélyedést csinálok, beleteszem az élesztőt a barna cukrot, és ráöntöm a langyos tejet.
10 perc múlva a maradék cukrot,  az olvasztott (langyos, nem meleg) vajat is hozzáadom, és összegyúrom a tésztát.
Ha valakinek lágy lenne a tészta, akkor 1-2 maréknyi fehér lisztet nyugodtan hozzáadhat.
30 percig langyos helyen kelesztettem, újra átgyúrtam, és lemértem.
Pont 80dkg lett a nyers tészta, így 8db, 10dkg-os adagra vágtam. A tésztákat zsömle alakúra formáztam, és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem.
Amíg a sütő 180 fokra melegedett, újra pihentek egy kicsit. 
15 perc alatt, szép barnára sülnek.

2 megjegyzés:

  1. Már nem candida diétáztok? Láttál valami változást a diéta alatt/után?

    VálaszTörlés
  2. Szia Emese!

    Már szerencsére nem kell diétáznom.
    4 hónap meghozta a kellő eredményt, de azért óvatos vagyok.
    Megmaradt a nyírfacukor, és a teljes kiőrlésű TÖNKÖLY LISZT, illetve a FEHÉR TÖNKÖLY LISZT.
    Az élesztőt újra bevezettem, de ha napközben egyedül vagyok itthon, akkor tartom a diétát.
    Reggelire zabkása fahéjjal, citrommal, és nyírfacukorral.
    Ebédre hús, köles, nyers zöldség.
    Ma a kicsivel vagyok itthon, akinek ízlett a diétás pizza, ezért az lesz ebédre (pizzamániás ).
    Ezt az oldalt nagyon ajánlom: http://candidareceptek.blogspot.hu/

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails