2012. július 3., kedd

Bio gyógynövényekkel az ALLERGIA ELLEN 2.

Nagyon lelkes vagyok. 
A bio gyógynövényekből készült, vegyszermentesen, környezetbarát módon előállított termékek levettek a lábamról.
Sok-sok problémára, tünetre, betegségre, többek között allergiára is megoldást nyújt.
Persze nem csodaszerekről van szó, csupán visszanyúlnak a természet kincseihez, a gyógynövényekhez. 
Ezek nem kimondhatatlan nevű, más nemzetek gyógynövényei, hanem legtöbbje nálunk is honos, a mindennapokban is használt növények.

Csalán - segít a természetes hisztamin szint elérésében
Fahéj - inzulin hatását utánozza (használatával csökkenteni lehet a beadandó inzulin mennyiségét)
Kurkuma - bélrendszer, és az emésztés megfelelő működése
Citromfű - vírusölő, nyugtató hatású
Komló - antidepresszánsok helyett
Búzafű, fekete áfonya, mentalevél, gyömbér, rozmaring, bazsalikom, oregánó, articsóka, kömény, koriander, szegfűbors stb.

Jöjjön az amit ígértem. 
Az első dolog amire annak idején felkaptam a fejem, hogy bio gyógynövényekből készülnek a termékek.
A második meggyőző érv a termékek mellett, hogy természetbarát módon, a hatóanyagok károsodása nélkül dolgozzák fel az alapanyagokat.
Az alkalmazott technológiákról a cégtől függetlenül néztem utána.

1. SZUPERKRITIKUS EXTRAKCIÓ:
Erről egy szakdolgozatot is elolvastam. :))
Egy tartályban CO2-t, adott nyomáson és hőmérsékleten tartanak, így nyerik ki a növények hatóanyagait.
Ezt viszonylag alacsony hőmérsékleten végzik, így a hőre érzékeny hatóanyagok nem károsodnak.
Mivel nem használnak oldószert, ezért nem tartalmaz szerves oldószer maradékot.
A növényvédő szerek többsége ezzel az eljárással nem oldódik ki (de itt ez most nem fontos, mert bio gyógynövényeket dolgoznak fel).
A CO2 környezetbarát, nem toxikus.

2. KETTŐS FERMENTÁCIÓ
Ez nem más mint maga az erjesztés vagy komposztálás.
Ez az eljárás az élettelen anyagot élővé alakítja, az élő számára felhasználhatóvá teszi.
Van egy alaplé, amiben jótékony baktériumok, gombák vannak. Ehhez hozzáadják a halott vitaminokat.
Ezek a vitaminok a jótékony mikroorganizmusok számára táplálékot jelentenek, és elkezdik őket fogyasztani, maguk számára felhasználhatóvá alakítani. 10-12 óra alatt élő anyagot hoznak létre belőle.
A második lépés során, enzimek hozzáadása következtében a baktériumok, gombák  falait szétrepesztik, így az élővé vált vitaminok kikerülnek a folyadékba.
A megfelelő ponton ezt a folyamatot is megállítják, majd az így nyert alapanyagot csomagolható állapotba hozzák. 
Ugyan ez a folyamat megy végbe a belekben is. A bélben található jótékony baktériumok feldolgozzák, élővé változtatják a bevitt vitamin készítményeket. 
Sajnos azonban a lakosság nagy részének a különböző gyógyszeres kezelések következtében, nem nevezhető ideálisnak a bélflóra állapota.

3. NANODERM TECHNOLÓGIA
Az emésztőrendszert, és  a májat is kikerülve a bőrön keresztül jutnak be a szervezetbe a hatóanyagok.
A hatóanyagokat transzportmolekulákhoz kapcsolják, ezek segítik az átjutást a bőrön keresztül. A vérkeringésbe bekerülve a problémás helyre jutnak el. (pl. zsírsejtek-fogyás).

Mára ennyit.
Ha a te kíváncsiságodat is felkeltették a leírtak, és kíváncsi vagy hogyan tudnánk felvenni a harcot az allergia ellen, akkor tarts velem holnap is. :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails