2012. július 28., szombat

Tejszínes - fehérboros kékkagyló

Tomi nagy kedvence ez az étel. Odavan mindenféle tengeri kütyüért. :)

 
Tejszínes - fehérboros kékkagyló
Hozzávalók:
1 kg kékkagyló
1 nagy fej vöröshagyma
3 nagy gerezd fokhagyma
1,5 dl zabtejszín
0,5 dl fehér bor 
5 dk növényi vaj vagy olíva
1 nagy csokor petrezselyem vagy snidling
só, bors

A kagylók héját alaposan megmosom, amelyikből kilóg valami az letépem (nem kell vele finomkodni, különben nem szakad le).
A vajat egy lábosban felolvasztom, és a felkockázom hagymákat megfonnyasztom rajta.
Hozzáadom a tejszínt, a bort, és a fűszereket.
Amikor már 3-5 perce forr, beleteszem a kagylókat, és lefedem.
3-4 alkalommal megkeverem, ha a kagylók kinyíltak kész az étel.
Citrommal, és pirítóssal tálalom.


2 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem a kagylót. Egyszer ettem egy paradicsomosat, hát arra mindig vevő lennék. Ezt is ki fogom próbálni, ha valahol találok kékkagylót. JÓ hozzá másfajta is?

    VálaszTörlés
  2. Szerintem bármelyik kagyló jó hozzá.
    Én a Metróban szoktam venni, 1300Ft/kg.
    Az én választásom azért esett a kékkagylóra, mert sokkal tisztább mint a fekete, nincs vele annyi macera az előkészítéskor.
    Hálóba kötve lehet kapni a halas pultban.
    Jó étvágyat! :))

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails