Tomi nagy kedvence ez az étel. Odavan mindenféle tengeri kütyüért. :)
Tejszínes - fehérboros kékkagyló
Hozzávalók:
1 kg kékkagyló
1 nagy fej vöröshagyma
3 nagy gerezd fokhagyma
1,5 dl zabtejszín
0,5 dl fehér bor
5 dk növényi vaj vagy olíva
1 nagy csokor petrezselyem vagy snidling
só, bors
A kagylók héját alaposan megmosom, amelyikből kilóg valami az letépem (nem kell vele finomkodni, különben nem szakad le).
A vajat egy lábosban felolvasztom, és a felkockázom hagymákat megfonnyasztom rajta.
Hozzáadom a tejszínt, a bort, és a fűszereket.
Amikor már 3-5 perce forr, beleteszem a kagylókat, és lefedem.
3-4 alkalommal megkeverem, ha a kagylók kinyíltak kész az étel.
Citrommal, és pirítóssal tálalom.
Nagyon szeretem a kagylót. Egyszer ettem egy paradicsomosat, hát arra mindig vevő lennék. Ezt is ki fogom próbálni, ha valahol találok kékkagylót. JÓ hozzá másfajta is?
VálaszTörlésSzerintem bármelyik kagyló jó hozzá.
VálaszTörlésÉn a Metróban szoktam venni, 1300Ft/kg.
Az én választásom azért esett a kékkagylóra, mert sokkal tisztább mint a fekete, nincs vele annyi macera az előkészítéskor.
Hálóba kötve lehet kapni a halas pultban.
Jó étvágyat! :))