2013. április 14., vasárnap

Répatorta 2.

A húsvéti répatorta befutó volt a fiúknál, ezért kipróbáltam más formában is, és nem a mikróban, hanem a sütőben készítettem el.


Ezt tortaformában sütöttem meg, csokiöntettel, és cseresznyeszósszal tálaltam.


Tomiéknál az oviban egészséghét volt. Ő kérte, hogy süssem meg nekik ezt a nagyon egészséges sütit.
Meggylekvárral kentem meg, és csokimázzal vontam be a tetejét.

Répatorta
Hozzávalók:
45 dkg nyers reszelt répa
30 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
20 dkg cukor
3 dl zabtej
5 evőkanál olaj
1 teáskanál fahéj
2 teáskanál szódabikarbóna
1 citrom reszelt héja 

A hozzávalókat összekevertem, sütőpapírral bélelt tepsibe tettem.
180 fokon 30 percig sütöttem. 

6 megjegyzés:

  1. megvan a holnapi süti, köszönöm a receptet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen, biztosan ízleni fog. :)

      Törlés
    2. Ízre finom lett, csak olyan fura állagú, szalonnás- visszajöttem megnézni, hogy vajon mit rontottam el és hát persze...a lisztnél az az izé ott elől amit lefirkantottam az nem 2-es volt, hanem 3-as lett volna...gyanús volt már az összeállításnál is, de akkor még betudtam az ismeretlennek :D nem baj, max én eszem meg és a többieknek sütök egyet rendesen :)

      Törlés
  2. Egyébként az ebédből megmaradt almalevesből főztem pudingot a tetejére, illik hozzá :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finom lett, máskor is elkészìtem majd!

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails