2014. szeptember 2., kedd

Bagel tejmentesen és tojásmentesen




Bagel
Hozzávalók:
50 dkg tönkölyliszt
1,5 dkg élesztő
2 teáskanál só
1 teáskanál cukor
1/2 dl olaj
3 dl víz

A lisztben elkeverem a cukrot és a sót. Belemorzsolom az élesztőt, majd az olajjal és a vízzel együtt bedagasztom.
40 percet kelesztem, átgyúrom, 10 egyenlő részre osztom (kb. 9 dkg/db), gömbölyítem és 5 percig pihentetem őket.
Mindegyik "zsömle" közepébe belenyomom a két hüvelykujjamat és lukat csinálok a közepükbe, amiket körkörös mozdulatokkal kiszélesítek.
15 percet megint pihennek, majd gyöngyöző, picit cukros vízbe teszem egyesével, külön-külön.  A bagel mindkét oldalát 20-20 másodpercig főzöm. Arra oda kell figyelni, hogy amikor a vízbe kerülnek először az aljuk legyen felül.
Sütőpapírral bélelt tepsire tettem őket, megszórtam a tetejüket magokkal. 
200 fokon 18 percig sültek

Másnap újra elkészítettem, csak a kevés idő miatt kihagytam a főzést. Úgy is tökéletes, igaz akkor már nem bagel hanem valami más. :)

1 megjegyzés:

  1. Bagel....huuu de szeretem, ki is probalom, hatha nekem is sikerül:)

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails