2011. április 15., péntek

Csavart kalács aszalt gyümölcsösen és kakakósan

Elkészült a csavart kalács is.



Meggyúrtam a kalácstésztát, fél óra pihenés után átgyúrtam és 4 egyenlő részre osztottam.
Lisztezett felületet téglalappá nyújtottam őket, olyan hosszúra mint a sütőforma, a vastagsága fél cm. Mindegyiket megkentem olvasztott növényi vajjal, majd rászórtam a tölteléket.
Kettőbe aszalt gyümölcsök és kókuszreszelék került, a másik kettőbe fele-fele kakaó, karobpor és porcukor.
Felcsavartam őket mint a rétest és az azonos töltelékűeket összecsavartam.
Sütőpapírral bélelt formába tettem, 10 percet vártam, és 180 fokos sütőben 30 percig sütöttem őket.


2 megjegyzés:

  1. Megnéztem, nagyon szép, foszlósnak néz ki.

    VálaszTörlés
  2. Hú, de milyen guszták! Húsvétra valami ilyet kéne sütni.

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails