Hozzávalók 4 személyre:
8 db nagy felső csirkecomb
3 db paradicsom
2 db paprika
2 db lilahagyma
4 db közepes gomba
1 db közepes cukkini
5-6 gerezd fokhagyma
só
kevés olaj
A húsokat megmosta, besóztam és húsos felükkel lefelé beletettem egy olajjal kikent tepsibe.
A paradicsomot, paprikát, gombát felkockáztam, a lilahagymát karikára vágtam és a hús tetején egyenletesen elosztottam. A fokhagymát héjastól a húsok közé nyomkodtam.
A tepsit lefedtem alufóliával, és a 180 fokos sütőbe tettem 50 percre. Amikor a hús megpuhult levettem róla az alufóliát, rátettem a felkockázott cukkinit és a combok mindkét oldalát pirosra sütöttem.
A húst és a ragut külön tálban szolgáltam fel.
A tepsiben marad szaft olyan tömény, minden alapanyag ízét magába záró, hogy egy üvegbe leszűrtem, és betettem a hűtőbe.
Tökéletes ízesítője lesz a későbbi húsleveseknek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése