Tejszínes - bazsalikomos répaleves
Hozzávalók:
1 szál répa fejenként
2,5 dl víz fejenként
1 fej vöröshagyma
2 dl zabtejszín
1 db zöldségleves kocka
negyed citrom leve
bazsalikom
só
olaj
A répát megpucoltam, és julienne-re vágtam. Tavaly a pécsi Kika-ban vettem egy célszerszámot amit nagyon szeretek. :)
A hagymát felkockáztam, olajon megfonnyasztottam, hozzáadtam a felszelt répát, és azt is pár percig pároltam.
Felöntöttem a vízzel, megsóztam, és amikor forrt akkor beletettem a leveskockát..
10 perc főzés után belekerült a tejszín is, ezzel még 2 percet főztem.
Végül, már a gázról levéve tettem bele a friss bazsalikomot, és a citromlevet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése