2012. augusztus 28., kedd

Mákos szilvás lepény


 Mákos szilvás lepény 
Hozzávalók:
25 dkg liszt (fele rétes, fele sima)
1dl növényi tej
2 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
3 dkg növényi vaj
1 evőkanál olaj
csipetnyi só
Tetejére:
75 dkg szilva
10 dkg cukor
10 dkg darált mák
1 dl növényi tej

Az élesztőt a cukorral együtt beletettem a langyos tejbe. 10 perc múlva a vaj, és az olaj kivételével az élesztős tejet hozzáadtam a tészta alapanyagaihoz, és közepesen kemény tésztát gyúrtam belőle. Végül az olvasztott vajat, és az olajat is beledolgoztam.
Langyos helyen a duplájára kelesztettem, 30 percet vett igénybe.
Kivajazott, közepes nagyságú tepsibe tettem, ujjnyi vastagra kinyújtva. 
A kimagozott szilvákat magházukkal felfelé, szorosan egymás mellé tettem a tészta tetején.
A cukrot, és a mákot összekevertem, majd a szilva tetejére szórtam.
Hideg sütőbe tettem, amit 180 fokra állítottam be. 20 perc múlva a sütőből kivéve, a megforrósított tejet, kanalanként a tetejére locsoltam, és még 8 percig sütöttem.



Isteni finom, és gyors! :))

2 megjegyzés:

  1. Guszta, nagyon finom lehet! Hasonló receptre bukkantam egy sorsjegy hátulján. Imádom a mákot és a szilvát is !

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails