Algyőn, a Tisza - partján lakunk.
Imádunk itt élni, nagyon jó döntés volt, hogy itt építkezzünk, és kezdjük meg életünk egy új szakaszát.
Már évek óta szeretnénk a lakóhelyünkön egy halász találni, akitől frissen fogott halat vehetünk.
Idén megadatott, hogy összekötők révén a reggel kifogott halakból válogathatunk. Első alkalommal teljesen bezsongva 32 db keszeget, 1 nagy harcsát, és egy márnával tértem haza. A férjem szeme kikerekedett a halak láttán, láttam, hogy számolgatja vajon hány napig fog tartani a pucolás.
Amikor megmutattam neki a fejedelmien nagy márnát, akkor eltűntek a ráncok a homlokáról, mert már hónapok óta küldözgeti nekem a márnás receptek linkjeit.
Most vasárnap került rá sor, hogy elkészítsem, és megkóstoljuk életünk első márnáját.
Csak ajánlani tudom mindenkinek ezt a halat. Az íze, az állaga, a húsnak színe a tengeri halakéra emlékeztet.
A receptet Zsuzsinál találta a férjem.
Márna pikáns szószban
Hozzávalók:
1, 70kg konyhakész márna
2 karika citrom
2 szál újhagyma
2 szál citromfű
Szósz:
3 evőkanál szójajoghurt
4 gerezd fokhagyma
3 cm-es gyömbér
1 nagy szál rozmaring
1 evőkanál szójaszósz
A húst 2 mm-enként beirdaltam. Kívül belül besóztam. A belsejébe beletettem a citromot, citromfüvet, és az újhagymát.
A szósz hozzávalóit összekevertem, és alaposan bedörzsöltem vele a halat.
A halat tepsibe tettem, alá 3 vaj kockákat tettem.
Összesen 40 percig sütöttem a halat, változó hőmérsékleten. 200 fokos előmelegített sütőben 10 percig sütöttem, majd további 20 percig 180 fokon, és az utolsó 10 percre megint 200 fokra tekertem a sütő hőmérsékletét.
A tepsit nem kell lefedni fóliával!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése