A nagymama olvasgatott egy húshagyó receptkönyvet, és közben rábukkant erre a receptre.
:))
Rántott hús
Hozzávalók:
sima liszt
sárgaborsó liszt
zsemlemorzsa
víz
A csirkecombot kifiléztem, besóztam.
A sárgaborsó lisztet elkevertem annyi vízzel, hogy sűrű palacsinta tésztát kapjak, majd sóval ízesítettem.
A húst megforgattam a lisztben, utána a sárgaborsós tésztában, végül a zsemlemorzsa következett.
Nagyon forró olajban, fedő alatt kisütöttem.
A bunda kinézete, íze, és az állaga is tökéletesen megegyezik a tojásos rántott hús bundájával.
Ez is nagyon jó ötlet! A változatosság kedvéért esetleg ezt a "bundát" is nézd meg: http://edithreceptjei.blogspot.ro/2009/10/mezesmazas-csirke-sutotoksalataval.html
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésAz ötletet, receptet mentettem! :-)
Ja, azt hiszem a tesco-s (value) "morzsa" tej- és tojásmentes.
Üdv.: Évi