2013. január 10., csütörtök

Szilvás gombóc

Nálunk kivétel nélkül mindenki szereti a szilvás gombócot.
Egy nagy fájdalmam van, hogy én itthon nem tudom elkészíteni, valahogy soha nem jön össze a formázás.
De szerencsére mélyhűtött formában bármelyik boltban beszerezhető, és 95%-ban tej-, és tojásmentes.

Amiért írni szeretnék a szilvás gombócról, anélkül, hogy receptet is adnék a kezetekbe, az a tálalás.
A klasszikus forma, hogy pirított zsemlemorzsában megforgatva, fahéjas porcukorral megszórva kerül az asztalra.
Karácsony előtt az egyik nagyon kedves kolléganőm elmesélte, hogy ők hogyan eszik a gombócot.

PORCUKROS DARÁLT MÁKBAN forgatja meg a kifőtt szilvás gombócot.
Mi is kipróbáltuk, és új időszámítás kezdődött. :))
Mindenkinek nagyon tudom ajánlani! 
Isteni finom, és így télen még inkább megerősíti a kinti hideg, és a benti meleg kuckós érzést.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails