2013. február 19., kedd

Teljes kiőrlésű almás kocka


Teljes kiőrlésű almás kocka
Hozzávalók:
tészta:
30 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
10 dkg fehér tönkölyliszt
12 dkg kókusz olaj
3 dkg nyírfacukor
1 mokkáskanál só
1 dl  hideg víz
1 csomag bio sütőpor
töltelék:
5 db közepes alma lereszelve
1 teáskanál fahéj
6 dkg nyírfacukor
1 evőkanál zsemlemorzsa
A kókuszolajat mikróban felolvasztom, és megvárom míg szobahőmérsékletű lesz.  A tészta hozzávalóit összekeverem. Majd letakarva félreteszem.
Az almákat megpucolom, és lereszelem, a cukorral, fahéjjal összekeverem.
A tésztát két részre osztom, lisztes felületen kinyújtom. Az egyik felét a zsírpapírral bélelt tepsibe teszem, és megszórom a zsemlemorzsával. Beleteszem az almát, majd a tészta másik felét is kinyújtom, és az almára borítom. A felső tésztát villával megszurkálom
180 fokos sütőben, 25-30 percig sütöm. 
 

3 megjegyzés:

  1. Hű, ez most milyen jól jön! :-) Holnap meg is sütöm.

    VálaszTörlés
  2. köszönöm. megsütöttem GM változatban. bár csak morzsa lett a tésztája, mire megsült és kihűlt, jól szelhető lett. és fincsi! szóval köszi még egyszer!

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails