2010. március 16., kedd

Kalciumtartalom különböző alapanyagokban



.
Termék (100g)Kalcium tartalom (mg)
.
tej114-148
.
kefir, joghurt120
.
tejföl130
.
kemény sajt800-850
.
félkemény sajt600
.
mák968
.
mogyoró290
.
mandula238
.
dió202
.
olajos hal270
.
fogas210
.
busa130
.
szójabab200
.
szójaliszt190-200
.
petrezselyem245
.
spenót133
.
sóska113
.
banán 110
.
mazsola110

.
zab (teljes mag)100
.
zabpehely71
.
zabkorpa67
.
szárazbab100
.
brokkoli87
.
póréhagyma87
.
sárgaborsó68
.
lencse68
.
birsalma66
.
kelkáposzta57
.
ribizli (vörös-fekete)56-40
.
szeder52
.
csipkebogyó50
.
gyökér56
.
naspolya49
.
narancs43
.
borsó41
.
sütőtök40
A táblázat segítségével, kitudjátok számolni, hogy milyen alapanyagokból, mekkora mennyiséget kell naponta fogyasztani ahhoz, hogy az életkornak megfelelő napi kalciummenyiség fedezve legyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails