2010. március 16., kedd
Kalciumtartalom különböző alapanyagokban
.
Termék (100g)
Kalcium tartalom (mg)
.
tej
114-148
.
kefir, joghurt
120
.
tejföl
130
.
kemény sajt
800-850
.
félkemény sajt
600
.
mák
968
.
mogyoró
290
.
mandula
238
.
dió
202
.
olajos hal
270
.
fogas
210
.
busa
130
.
szójabab
200
.
szójaliszt
190-200
.
petrezselyem
245
.
spenót
133
.
sóska
113
.
banán
110
.
mazsola
110
.
zab (teljes mag)
100
.
zabpehely
71
.
zabkorpa
67
.
szárazbab
100
.
brokkoli
87
.
póréhagyma
87
.
sárgaborsó
68
.
lencse
68
.
birsalma
66
.
kelkáposzta
57
.
ribizli (vörös-fekete)
56-40
.
szeder
52
.
csipkebogyó
50
.
gyökér
56
.
naspolya
49
.
narancs
43
.
borsó
41
.
sütőtök
40
A táblázat segítségével, kitudjátok számolni, hogy milyen alapanyagokból, mekkora mennyiséget kell naponta fogyasztani ahhoz, hogy az életkornak megfelelő napi kalciummenyiség fedezve legyen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Újabb bejegyzés
Régebbi bejegyzés
Főoldal
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése