2010. július 19., hétfő

SÁRGARÉPA

Tomi szeptemberben kezdi az ovit. Pár dologra meg kell tanítani addig, hogy az ovis hétköznapok gördülékenyen menjenek. Ilyen például a 2 fogásos ebéd elfogyasztása is, ami nagy feladatnak tűnik. Én általában 1 fogást szoktam ebédre készíteni vagy egy nagyon tartalmas levest, ami akár egytál ételnek is vehetünk. A két fogással az a gondom, hogy mire megeszi a levest a második már alig fér a pocakjába.
A meleg miatt azonban nem csak a mennyiség okoz gondot, hanem az ételek hőmérséklete is. Így maradnak azok a levesek, amik hidegen is finomak.
Ma répakrémlevest készítettem.

Hozzávalók: 
(2 személyre)
4 dl húsleves
25 dkg répa
1 dl növényi joghurt vagy növényi tejszín
2 szelet füstölt sonka


A répát meghámozom, és kis darabokra vágom. Beleteszem a húslevesbe és félig megfőzöm. A húslevest megcsinálhatod kockából is, de oda kell figyelni, hogy melyik kerül a kosaradba, mert van amelyikben tej alapú az aroma.
A félig főtt répás levet beleöntöm a turmixgépbe, hozzáadom a joghurtot vagy a tejszínt és simára pürésítem.
Visszaöntöm a kész leves a lábosba. Hideg vízbe állítva gyorsabban elhűl.
Fejenként egy szelet sonkát, zsiradék nélkül palacsintasütőben, mindkét oldalon ropogósra sütök. A sonkát kis kockákra vágva a leves tetejére szórom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails