2011. december 14., szerda

Almás - marcipános finomság a Dr. Oetker-től


Almás - marcipános finomság
Hozzávalók:
1 cs. mélyhűtött leveles tészta (500g)
töltelék:
2, 5 dkg dió
1 alma (20 dkg)
1/2 citrom leve
10 dkg marcipán
3 evőkanál narancslekvár
1 tasak van. cukor
1 tasak van. puding
5 dl növényi tej
3-5 evőkanál cukor

A leveles tésztát felengedjük. A diót durva darabokra aprítjuk. Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, a magházat eltávolítjuk, vékony szeletekre vágjuk és a citrom levével lecsöpögtetjük.
A tésztát 30x40 cm-es lappá nyújtjuk. A lapot 15 egyenlő részre osztjuk. A marcipánt 24x35 cm-es lappá nyújtjuk és azt is 15 felé vágjuk.
Minden tésztalapra 1 teáskanál lekvárt teszünk úgy, hogy a szélein 1 cm-es sávot nem kenjük meg. rárakjuk a marcipán csíkot, megszórjuk a van. cukorral , ráhelyezünk 2 db almát és megszórjuk a durvára tört dióval.
A leírás szerint 200 fokos sütőben, 30 percig kell sütni. De szerintem ez nagyon sok idő. Nekem a leveles tészta 15-20 perc alatt barnára sül.A langyos finomságot, a tasakon leírtak szerint elkészített pudinggal tálaljuk.

Alsó és felső sütés: 220 fok
Légkeverés: 200 fok
Gáz: 4-5. fokozat

Itt is a füzetben szereplő képet használtam fel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails