Igen, azt mindenki eltalálta, hogy mézeskalács. :))
De a legpontosabb válasz a mézeskalács mécsestartó lett volna.
A házikó ötletét ez a videó adta. A házikó díszítése a Dr. Oetkeres tollal készült, ezt mi is ehetjük, mert tej- és tojásmentes.
Sajnos a házikó falainak a felállítására a méz nem volt jó. Nem kötött meg, eldőltek a falak. Ezért végül a régi bevált módszerhez folyamodtam, a cukros tojásfehérjéhez.
1 tojásfehérjéhez, 20 dkg porcukrot kevertem. Ebbe mártottam a ház falait, rátettem az alapra, kitámasztottam egy pohárral, és 10 perc múlva stabilan állt.
1. Kivágtam a sablont. 8,5 cm széles, 10 cm magas a házikó fala. Az alap 10x10 cm-es kocka.
Az ablakokat legoval szúrtam ki. Egy 2x6-os elem végére 1-1 darab 2x3-as elem került. Így az
ablakok mindig egyforma távolságra voltak egymástól és a nagyságuk is azonos lett, mind a négy elemen.
2. Zsírpapírral bélelt tepsire tettem a mézeskalácsot és 170 fokos sütőben, 10 percig sütöttem.
3. Amikor elhűlt, jöhetett a díszítés, és a ragasztás.
4. Jó tanács! A 10x10-es alapot, úgy használjátok fel, hogy az alja kerüljön felülre. Ez biztosan egyenes, mert a tepsi aljához simulva sült meg, míg a teteje hepehupás lehet a nem egyenletes nyújtás miatt.
Csodaszép lett!!! :)
VálaszTörlésNagyon szép lett!
VálaszTörlésMóni, ez gyönyörű!:)) Kedvet kaptam tőled egy kis mézeskalács sütésre! :)
VálaszTörlés