Sütemény története:
1.Vettem egy nagy levegőt, és eldöntöttem, hogy megint megpróbálkozok teljes kiőrlésű lisztből sütit sütni a fiúknak. Amikor nagy ritkán bevállaltam mindig volt valami kifogásolni valójuk a kész sütin. Tömör, nem elég puha. Szúrós a tésztája (korpát is csempésztem bele). Miért ilyen színű?
Így pár próbálkozás után feladtam.
Na de most itt van a szuper házi malom, ami elvarázsolja őket, és a saját őrlésű lisztes kiflikre, kenyerekre a reakciójuk: még, még, még!
2. Ez a süti cseresznyés kalácsnak, lepénynek indult. Már mindent előkészítettem, amikor észrevettem, hogy elfogyott az élesztő. Gondolatban kicsit megrogytam, hogy már megint, miért mindig én járok így ...
A következő pillanatban beugrott a sütőporos zacsi képe. Meg van mentve a haza! Mégis lesz süti! :))
3. Keverés közben imádkoztam, hogy a hasra ütés szerűen kigondolt, recept nélkül sütött süti jó legyen. Puha, ne szúrjon, a színe megfelelő, rendesen átsüljön stb..
Cseresznyés piskóta
Hozzávalók:
20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
20 dkg liszt BL-80
1 cs. sütőpor
10 dkg barna cukor
1 db natúr szója joghurt
3 dl zabtej
6 evőkanál olaj
1/2 üveg cseresznye befőtt
A hozzávalókat csomómentesen elkevertem, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem.
A cseresznyét lecsöpögtettem, kimagoztam, és egyenletesen elosztottam a süti tetején.
175 fokos sütőben 35 percig sütöttem.
Miután elhűlt felkockáztam, megszórtam porcukorra.
4. Nagyon - nagyon - nagyon finom lett. 16h-kor kezdték el eszegetni a fiúk, vacsora után elfogyott az összes.
Egyetlen rossz kritikával sem illették. :))
Hatalmas sikerélmény volt. :))
Gondoltam, hogy a malom megváltoztatja a világnézetüket! :-)
VálaszTörlésHú, nagyon jól néz ki! Én általában úgy járok, hogy mindent előírásszerűen, milligrammra pontosan kimérek, aztán a végén mégsem sikerül. (Lehet, a sütő nem jó.)
VálaszTörlésA szója joghurtot esetleg valamivel lehetne helyettesíteni szerinted?
Gabi!
VálaszTörlésNem csak nekik! Lacinak is sokkal kevesebb idő kell 2 kifli eltüntetéséhez. :))
Jak!
Nagyon sajnálom! Pedig látod, nem másokra hivatkozom, ami felkerül a blogra az el is készül a konyhámban.
Ha eszembe jut valami majd megírom!
A joghurtot valamilyen növényi tejszínnel helyettesítheted. De kerülhet helyette bele növényi tej is, csak figyelembe kell venni, hogy akkor kevesebb tejjel vagy több liszttel kell csinálni.
Legyél kitartó! Sikerülni fog! :)
Köszi a biztatást, és a tippet. A Te receptjeidből még nem csináltam, de ami késik nem múlik, most be vagyok lelkesedve. :)
Törlés