2012. november 13., kedd

Élesztőmentes, szódabikarbónátos tönkölykenyér - candida diéta


Ezt a kenyeret lehet fogyasztani azoknak akik candida diétát tartanak. Nem mondom, hogy egy hallé ezzel a kenyérrel a legfinomabb, de meg lehet enni. Szendvicsnek kimondottan megfelelő.

Teljes kiőrlésű tönkölykenyér szódabikarbónával
Hozzávalók:
25 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só
3 evőkanál olaj
2 dl langyos víz
1 nagy marék olajos mag (napraforgó, tökmag, szezám, len)

A magokat megpirítom, majd a többi hozzávalóval együtt egy műanyag tálban összekeverem egy kanálla.
Csak a legvégén gyúrom egy picit kézzel (4-5 mozdulat).
Majd hengergetve, megfelelő nagyságúra formázom, és kilisztezett püspökkenyér formába teszem.
Addig pihen míg a sütő 180 fokra melegszik.
A sütési ideje 25 perc.

Kihűlés után konyharuhába tárolom.
4 -5 napig fogyasztható.
A neten azt olvastam, hogy ebből a fajtájú kenyerekből, napi 3 szeletnél nem ajánlott többet enni.



3 megjegyzés:

  1. Szerinted olajos mag nélkül is jó? Mert mi az se ehetünk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. lehet hát. somlósi lajoselőadásain nevelkedve, a tönköly kiváló életenergiát ad önmagában is.

      Törlés
  2. Szia! Szeretnem megkerdezni, hogy mit olvastal, miert nem ajanlott 3 szeletnel többet enni belöle? Udv: Andi

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails