Ezt a kenyeret lehet fogyasztani azoknak akik candida diétát tartanak. Nem mondom, hogy egy hallé ezzel a kenyérrel a legfinomabb, de meg lehet enni. Szendvicsnek kimondottan megfelelő.
Teljes kiőrlésű tönkölykenyér szódabikarbónával
Hozzávalók:
25 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só
3 evőkanál olaj
2 dl langyos víz
1 nagy marék olajos mag (napraforgó, tökmag, szezám, len)
A magokat megpirítom, majd a többi hozzávalóval együtt egy műanyag tálban összekeverem egy kanálla.
Csak a legvégén gyúrom egy picit kézzel (4-5 mozdulat).
Majd hengergetve, megfelelő nagyságúra formázom, és kilisztezett püspökkenyér formába teszem.
Addig pihen míg a sütő 180 fokra melegszik.
A sütési ideje 25 perc.
Kihűlés után konyharuhába tárolom.
4 -5 napig fogyasztható.
A neten azt olvastam, hogy ebből a fajtájú kenyerekből, napi 3 szeletnél nem ajánlott többet enni.
Szerinted olajos mag nélkül is jó? Mert mi az se ehetünk.
VálaszTörléslehet hát. somlósi lajoselőadásain nevelkedve, a tönköly kiváló életenergiát ad önmagában is.
TörlésSzia! Szeretnem megkerdezni, hogy mit olvastal, miert nem ajanlott 3 szeletnel többet enni belöle? Udv: Andi
VálaszTörlés