2011. április 21., csütörtök

Zöldfűszeres csirke fahájas almával, krumplipürével


Zöldfűszeres csirke fahájas almával, krumplipürével
Hozzávalók:
fejenként 1 db egész csirkecomb
zsálya, snidling
olaj
alma köret:
fejenként 1 alma
1 evőkanál növényi vaj
1 teáskanál cukor
1/2 teáskanál fahéj
krumplipüré:
krumpli
növényi vaj

A húst megmosom, megsózom, majd rászórom az apróra vágott zöldfűszereket. Olajjal kikent tepsibe teszem, alufóliával lefedem és 180 fokos sütőben 30 percig sütöm. A alufóliát levéve 10 percig pirítom a hús mindkét oldalát.
Az almákat megmosom, magházukat kiveszem és felkockázom. Serpenyőben felolvasztom a vajat, rádobom az almát. Rászórom a cukrot és a fahéjat. Pár percig kevergetve párolom, majd elzárom a gázt. 
A krumplit megpucolom, felkockázom, sós vízben megfőzöm. Leöntöm róla a vizet, vajat teszek hozzá és botmixerrel pürésítem.

3 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails