2011. július 19., kedd

Zöldséges lasagne

A múlt héten a nagy kánikulában, nagyon gondolkodóba este, hogy mi lehetne azaz étel, amit gyorsan el tudok készíteni, laktató és nem csinálok vele nagy meleget a konyhába. 


 Zöldséges-bazsalikomos lasagne
Hozzávalók:
25 dkg tojásmentes lasagne tészta
1 doboz paradicsom konzerv
1 kis üveg szeletelt gomba
20 dkg cukkini
1 fej hagyma
1,5-2 dl víz
1 evőkanál keményítő
só, bors
1 teáskanál cukor
nagyon-nagyon sok bazsalikom

A hagymát felaprítottam, olajon üvegesre pirítottam. Hozzáadtam a gombát, amit pár percig sütöttem.
Közben a paradicsomot botmixerrel pürésítettem, hozzáadtam a vizet, sót, borsot, cukrot, keményítőt. Ráöntöttem a gombára és összeforraltam.
A paradicsomos ragu levéből pár kanállal egy tűzálló tálba szedtem, rátettem egy réteg tésztát. Nálam ez 3 db lap volt, amik egy picit fedték egymást. A tésztára annyi ragut szedtem, ami befedte, és ezt még 2x megismételtem. Így a 25 dkg lasagne tésztából 3 lap kimaradt.
180 fokon 25 percig sütöttem.
A tetejére Csízió sajt került rá. Ez tartalmazz kazeint (tejfehérje egyik fajtája), tehát nem mindenki használhatja!

2 megjegyzés:

  1. Imádjuk a lasagnet, igaz én eddig csak hússal készítettem, de így is nagyon finom lehet.

    VálaszTörlés
  2. Nálunk is most először fordult elő,hogy nem volt benne hús.
    De szerencsére senki nem reklamált, tehát így is ízlett mindenkinek. :)

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails