A gyűjtés után kezdek visszarázódni a régi kerékvágásba.
Igaz ezen a héten még felügyelni kell az utalásokat, de ez már csak az estéimet érinti, már nem töltöm a gép előtt az egész napomat.
Mivel várakozáson felüli összeget sikerült összegyűjteni, ezt egy isteni lakomával ünnepeltem meg.
Kedden benéztem a hűtőbe és találtam egy egyszemélyes lazacfilét. Nagyon beindult a fantáziám.
Joghurtos - zöldfűszeres lazac répasalátával
Hozzávalók:
1 szelet lazacfilé
1 púpos evőkanál szójajoghurt
1/4-1/4 csokor kapor, petrezselyem
himalája só
fél evőkanál olaj
saláta:
1 szál répa
1/2 db alma
tökmagolaj
só
Egy nagydarab alufóliát ketté hajtottam, a közepén szétkentem az olajat.
A hús mindkét oldalát megsóztam, ráhelyeztem az alufóliára. A húsra rászórtam a fűszereket, rátettem a kanálnyi joghurtot.
Az alufóliát ráhajtottam a húsra. A tetejénél középen összefogtam a két szélét, és a hús irányába feltekertem. A két szélével is így jártam el.
Hőálló tálba tettem és 190 fokos sütőben 15 percig sült.
A salátához 1 szál répát felszeleteltem, kockára vágtam egy fél almát (nem pucoltam meg). Egy tálba tettem őket, nyakon öntöttem tökmagolajjal és megszórtam kevés sóval.
A salátát mély tányérba tettem, ráhelyeztem a megsült lazacot, kezembe vettem egy villát, kellemes zenét kapcsoltam és megettem ezt az isteni lakomát.
Ötlet:
Ezt a fűszerezést és alufóliában való sütést bármelyik hallal elkövethetitek.
Biztos vagyok benne, hogy rengeteg munkád volt a gyűjtéssel.... (akkor itt jelzem, hogy a képeslap hozzám már megérkezett)
VálaszTörlésA lazac recept tetszik, kár, hogy nagyon ritkán csinálok...
Igen, nagyon sok munka volt vele, de megérte!!!
VálaszTörlésEddig 122.000Ft-ot utaltak át.
Este minden felajánlónak elküldöm az átutalások részleteit.