Semmi mást nem kell csinálni csak egy sima kenyértésztát kell dagasztani, kis adagokra osztani, nagyon vékonyra kinyújtani, és zsiradék nélkül serpenyőben megsütni.
Kenyérlepény
Hozzávalók:
50 dkg liszt
3,3 dl víz
1 cs. szárított élesztő
1 teáskanál cukor
2 teáskanál só
3 evőkanál olaj (Én most tökmagolajat használtam.)
A vizet, lisztet meglangyosítottam. A lisztbe mélyedést csináltam, beletettem a cukrot és az élesztőt, a vizet ráöntöttem.
10 perc múlva a többi hozzávaló is belekerült. A tésztát kézzel meggyúrtam, 5 percig dagasztottam.
30 perc kelesztés után kis adagokra osztottam és nagyon-nagyon vékonyra kinyújtottam.
Forró serpenyőben, ZSIRADÉK NÉLKÜL, mindkét oldalát 2-2 perc alatt megsütöttem.
Tomiét natúr szója joghurttal kentem meg és pritaminpaprikával díszítette.
A mienket amikor megfordítottam a serpenyőben megszórtam reszelt sajttal. Amíg a másik oldala sült a sajt ráolvadt.
Tomiét natúr szója joghurttal kentem meg és pritaminpaprikával díszítette.
A mienket amikor megfordítottam a serpenyőben megszórtam reszelt sajttal. Amíg a másik oldala sült a sajt ráolvadt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése